Son dakika: Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi! "Bayram öncesi bitmesini istiyoruz"

Asgari ücrete yapılacak ara zam oranının belirlenmesi için bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak, masada rakamın konuşulmadığını ve sürecin bayram öncesi bitmesini istediklerini söyledi. Ara zammın ne kadar olacağı ise toplantılar sonunda belli olacak.

Son dakika: Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi! "Bayram öncesi bitmesini istiyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğindeki başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı sona erdi. Toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ heyeti, işveren kesimini ise temsilen TİSK heyeti katıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı yaklaşık 1 saat sürerken, toplantı sonrası ilk açıklama işçi heyeti adına toplantıya katılan Haber-İş Sendikası'ndan geldi.

"BAYRAMDAN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

İşçi tarafı adına Haber-İş Sendikası Başkanı Veli Solak açıklama yaptı. Solak, "Bayramdan önce bitmesini istiyoruz. Türk-İş olarak talebimiz bir an önce toplantıların bitmesi. Resmi belgeler istendi, herhangi bir rakam konuşulmadı." dedi.

TİSK'TEN AÇIKLAMA

İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüştü.

Görüşme sonrası konuşan Akkol, "Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır." dedi. Akkol, işveren desteğinin devam etmesi talebini bakana ilettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret çalışmalarıyla ilgili olarak "Çalışanları enflasyona ezdirmemek temel ilkemizdir. Hep bu politikayı izledik aynı doğrultuda devam edeceğiz." açıklaması yapmıştı.

Şu an 8 bin 506 lira olan asgari ücretin, 500 Dolar seviyesine yükseltilmesi yani, yüzde 25 üstünde artışla 11 bin lirayı aşması bekleniyor.