Son dakika! Asgari ücretle ilgili önemli gelişme

Son dakika haberine göre; Enflasyon rakamlarının yüksek çıkması ve önümüzdeki aylarda da bu artışın sürmesinin beklenmesi nedeniyle CHP'li vekil Veli Ağbaba'dan dikkat çeken bir asgari ücret açıklaması geldi. Ağbaba, asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Son dakika! Asgari ücretle ilgili önemli gelişme

CHP'li vekil Veli Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarındaki artışın sürmesi beklentisi nedeniyle asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesi için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bir kanun teklifi sundu ve "Yılda iki kez belirlensin" dedi.

Ağbaba, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Bu yıl Türkiye tarihinde belki de bir ilk yaşandı ve 2022 yılı için belirlenen asgari ücret, şubat ayında işçilerin cebine girer girmez açlık sınırının altında kaldı. Türkiye’de asgari ücret olağan bir ücret haline dönüşmüştür. Bazı araştırmalara göre, Türkiye’de aktif çalışma yaşamında yer alan işçilerin yüzde 57’sinin asgari ücret aldığı söylenmektedir. Bu durumda Türkiye’de 10 milyon civarında işçi, kendisinin ve ailesinin geçimini asgari ücret ile sağlamak zorundadır. Bu da demek oluyor ki şu anda Türkiye’de asgari ücretliler ve onların geçindirmekle sorumlu aileleri açlık sınırının altında yaşıyor.