Azerbaycan'ın İran'daki Büyükelçiliğine silahlı saldırı: Güvenlik görevlisi hayatını kaybetti! Saldırı anı kamerada

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliğinde silahlı saldırı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda bir güvenlik görevlisi şehit oldu, 2 kişi ise yaralandı.

Azerbaycan'ın İran'daki Büyükelçiliğine silahlı saldırı: Güvenlik görevlisi hayatını kaybetti! Saldırı anı kamerada

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği, kimliği açıklanmayan silahlı bir kişi tarafından saldırıya uğradı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yerel saatle 08.30 sıralarında Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne gerçekleştirilen kalaşnikof otomatik silahlı saldırı sonucunda büyükelçiliğin güvenlik müdürünün hayatını kaybettiği, 2 güvenlik görevlisinin ise saldırıyı engellerken yaralandığı bildirildi.

TAHRAN POLİS KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: SALDIRGAN YAKALANDI

İran'daki Tahran Polis Komutanı Hüseyin Rahimi, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Tahran Büyükelçiliğine silahlı saldırı düzenleyen saldırganın yakalandığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'na göre, Rahimi, sabah saatlerinde başkent Tahran'da meydana gelen silahlı saldırıyla ilgili bilgi verdi. Rahimi, "Azerbaycan Büyükelçiliği çalışanlarının elçiliğe girişleri sırasında bir kişi silahlı saldırı düzenledi ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin yaralanmasına neden oldu." dedi. Saldırganın yakalandığını aktaran Rahimi, "Saldırgan 2 küçük çocukla binaya giriyor. İlk belirlemelere göre saldırıyı şahsi ve ailevi sorunlar nedeniyle düzenlediği belirlendi." ifadelerini kullandı. Rahimi, saldırganın kimliği hakkında ise bilgi vermedi.

İŞTE SALDIRI ANI:

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI SALDIRIYI KINADI

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı kınayarak tepki gösterdi.

TDT'den yapılan açıklamada, Ömüraliyev'in, İran İslam Cumhuriyeti'nde Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı şiddetle kınadığı belirtildi.

Açıklamada Ömüraliyev'in, "İran makamlarını bu şiddetli saldırıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütmeye ve failleri adalete teslim etmeye çağırıyoruz. Bugün hayatını kaybeden polis memurunun ailesine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.