Bakan Dönmez: En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak

Son dakika haberine göre; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul'daki 6 madenci hariç yaralıların taburcu olduğunu söyledi. Bakan Dönmez, faciaya ilişkin açıklamasında "En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez: En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. 

Bartın'daki yaralı madenciler taburcu oldu

"Bugün itibariyle sadece İstanbul'da 6 madencimizin tedavisi devam ediyor. Bartın'daki bütün yaralı madencilerimiz hamdolsun taburcu oldu" diyerek güzel haberi veren Bakan Dönmez, 2019'da verilen Sayıştay raporuna ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bakan Dönmez, 2019'daki Sayıştay raporunun da çarpıtıldığını söyledi.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları:

TTK'nın 2 yılda 667 milyon liralık gelirin yüzde 33'ü güvenliğe ayrılmıştır.

İlgili yönetmeliğe göre her 250 çalışana bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı görevlindirilirken, Amasra'da 37 madencimize bir iş sağlığı ve güvenliği uzmanı düşmektedir.

En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacaktır.

Ben burada birisi kusurlu demedim. Ben tespitleri burada sizinle paylaşıyorum.

Havadaki metan gazı oranının yüzde 5 ila yüzde 10 arsında olması halinde grizu patlaması meydana gelmektedir. Metan, hava, yakıcı madde... Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğine göre, maden iş yerlerinde ortamda yüzde 1 oranında metan bulunması durumunda patlatma yapılmaz. Yüzde 2 bulunması durumunda madenciler tahliyeler yapılır.

Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren devletimiz tüm kurum ve imkanlarıyla Bartın'daydı.

Şehitlerimizin ödemesine başlandı. En kısa zamanda da ödemeleri yapılacaktır. Eğitim, sağlık, iş bulma gibi her türlü desteği kendilerine vereceğiz.