Son dakika! Bakan Nebati'den büyüme açıklaması

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, büyüme rakamlarının 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 6-7 arasında gerçekleşeceğine işaret ettiğini söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı düşük faizli konut müjdesinin ardından fırsatçılık yapanların tespit edildiğini söyledi.

Son dakika! Bakan Nebati'den büyüme açıklaması

Son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Veriler büyümenin 2022 yılının ilk çeyreğinde yıllık olarak yüzde 6-7 arasında gerçekleşeceğine işaret ediyor" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurul'unda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu konut paketleri sonrası satılık evlere yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nebati, "Bu paket açıklanmadan önce tüm verileri aldık. İnternet üzerinden satış fiyatları ve ilanlar tek tek tespit edildi. Konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlem yapanların tamamı tespit edildi" dedi.

"Biz bir işlem yaparken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz" diyen Nebati, "Kısa günün karı diyerek bizi aldatmalarına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensenizdeyiz. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Konut üreticisinin finansmana ihtiyacı var biz bunu sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.