3 bakandan ortak açıklama: "7 kişilik bir kayıp var, 4'ü vefat, 3 kişiyi de arıyoruz"

Sakarya'da patlama bölgesinden açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "7 kişilik bir kayıp var. 4'ü vefat, 3 kişiyi de arıyoruz" dedi. Bakan Koca, 60 kişinin hastanelerde tedavisi sürüyor" açıklamasında bulunurken, Bakan Selçuk, "Ailelere teker teker ulaşmaya başladık" dedi.

3 bakandan ortak açıklama: "7 kişilik bir kayıp var, 4'ü vefat, 3 kişiyi de arıyoruz"

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana geldi. Tüm ekiplerin müdahale ettiği patlamada 4 kişi hayatını kaybetti. Patlama bölgesinde incelemelerde bulunan Bakan Koca, Soylu ve  Selçuk'un açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, Soylu ve  Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle; 

İçişleir Bakanı Soylu

- Söndürme çalışması tamamen sona erdi. Yaklaşık 21 binadan küçüklü, büyüklü 18 binanın soğutma çalışması sona erdi. 3'ünün devam ediyor.

- 3 ayrı TİM oluşturuldu. Hem itfaiye hem de AFAD'dan. Binalarda gerek arama tarama ve gerek arama kurtarma gerçekleştirilmeye de başlandı.

- Bizim yaptığımız son değerlendirmeye göre daha önce 186 kişinin içeride olduğunu söylemiştik. 186 kişiden hastaneye gitmediğini tespit edemediğimiz ve şuana kadar ulaşamadığımız toplam kişi sayısı 7.

- 2 vatandaşımızın kimlik tespiti yapıldı. 7 kişilik bir kayıp var. 4'ü vefat, 3 kişiyi de arıyoruz.

Bakan Fahrettin Koca 

- Bakan arkadaşlarla incelemelerde bulunmaya devam ediyoruz. Burada sağlık hizmetini erkenden vermeye başladık.

- Şu anda hastanelerimizde yaralı olarak tedavisine başladığımız toplam 108 kişi oldu. 108 vatandaşımızdan 48 kişiyi taburcu etmiş olduk yanı şuan 60 kişi hastanede tedavileri devam etmekte.

-4 vatandaşımız malesef hayatını kaybetti. 3 kişi ile ilgili arama çalışmalarımız devam ediyor. 

114 kişiden 92'si taburcu oldu

Sakarya'daki açıklamalarından sonra saat 22:45'de sosyal medyadan açıklamalarda bulunan  Bakan Fahrettin Koca, ziyaret sırasında çekilen fotoğrafları paylaşarak, "Sakarya Hendek’teki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden hastalarımızı Hendek Devlet Hastanemizde ziyaret ettik. Hastaneye kaldırılan 114 kişiden 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor. Hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum" paylaşımında bulundu.

Bakan Zümrüt Selçuk

- Bizdeki SGK kayıtlarına göre 186 çalışanımız buluyor. Ailelere teker teker ulaşmaya başladık. 

- Bunun dışında ziyaretçiler olabilir, dolayısıyla rakamlar değişebilir. Bunun tespitini de yapmaya çalışyoruz. 

- Her sene rutin denetimlerimiz var.