Bolu'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İstanbul, Düzce ve Ankara'da da hissedildi! Deprem anı kamerada

Bolu'nun Kızılağıl ilçesinde saat 13:55'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedildi. AFAD Başkanı depreme ilişkin, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım" dedi. Düzce Valisi yaşanan panik nedeniyle bugün eğitime ara verildiğini açıkladı. Bolu Belediye Başkanı ise deprem anında korkudan balkondan atlayanların olduğunu söyledi.

Bolu'da 4,8 büyüklüğünde deprem! İstanbul, Düzce ve Ankara'da da hissedildi! Deprem anı kamerada

Merkez üssü Bolu olan, 4,8 şiddetinde deprem meydana geldi. Vatandaşlar sarsıntı ile sokağa döküldü.

AFAD'ın verilerine göre saat 13.55'te merkez üssü Bolu olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 AFAD'dan yapılan açıklamada "Bolu ilimizde saat 13.55’te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi" denildi. Depremin derinliği 8.13 kilometre olarak açıklandı.

İSTANBUL, ANKARA VE DÜZCE'DEN DE HİSSEDİLDİ

Bolu'daki Deprem İstanbul, Ankara ve Düzce'den de hissedildi. Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı depreme ilişkin mesajlar paylaştı.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

BOLU VALİLİĞİNİN AÇIKLAMASI

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

BOLU'DA ÇOCUKLAR EVLERE GÖNDERİLDİ

Bolu Valisi Erkan Kılıç da deprem sonrası açıklama yaptı. Vali Kılıç, depremden korkan çocukların okullardan evlere gönderildiğini duyurdu.

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL

Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu'da meydana gelen depremin Düzce'de de hissedildiğini dile getirerek, "Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik." diye konuştu.

"İSTANBUL'DA HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM İHBARI ALINMAMIŞTIR"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saat 13.55'te Bolu merkezli 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Yerlikaya açıklamasında İstanbul'da deprem nedeniyle herhangi bir olumsuz durum ihbarı almadıklarını belirtti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın twitter hesabından yaptığı paylaşımda "13.55'te Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadeleri yer aldı.

BOLU'DAKİ DEPREM ANI KAMERADA 

Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.