Büyükçekmece'de kazı yapılan alanda ceset bulundu

İstanbul Büyükçekmece'de dört gündür kazı çalışmasının sürdüğü alanda ceset bulundu. İncelemenin ardından cesedin Murat Kartal'a ait olup olmadığı tespit edilecek. Kartal’ın uyuşturucu baronu bir aşiretin ferdinin öldürüldüğü cinayet davasında yargılandığı bilgisine ilk kez tv100 ulaşmıştı.

Büyükçekmece'de kazı yapılan alanda ceset bulundu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Pınarbaşı Mahallesi'nde Murat Kartal'ın cesedinin bulunması için başlatılan kazı çalışması dördüncü gününde toprak altından ceset çıkarıldı. Cesedin deforme olduğu belirtilirken olay yerine savcı bekleniyor. İncelemenin ardından cesedin Murat Kartal'a ait olup olmadığı tespit edilecek. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nce 15 kişilik özel ekip kuruldu. Yapılan incelemede şüphelilerin telefonlarının cesedin bulunduğu alanda 1 saat sinyal verdiği tespit edildi. Aramaların dördüncü gününde bulunan cesedin üzerinde Murat Kartal'ın evinden ayrılırken giydiği kıyafetler olduğu belirtildi.

Kartal’ın uyuşturucu baronu bir aşiretin ferdinin öldürüldüğü cinayet davasında yargılandığı ve geçtiğimiz günlerde tahliye olduğu belirlendi. Polis Kartal’ın intikam için öldürülüp gömüldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

 21 Ocak'tan bu yana kayıp

Murat Kartal, 21 Ocak’tan bu yana kayıptı. Annesi polise oğlunun kaybolduğu yönünde başvuruda bulundu. Murat Kartal’ın bir cinayet olayında yargılandığı ve bir süre önce tahliye olduğu öğrenildi. Murat Kaya’nın kaybolması ile ilgili son görüştüğü 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların uyuşturucu baronu olan bir aşiretin üyeleri olduğu öğrenildi.

Büyükçekmece'de kazı yapılan alanda ceset bulundu - Resim : 2
Murat Kartal'ın fotoğrafı 

 

İntikam cinayeti mi?

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nün deneyimli dedektiflerinin olayı çok yönlü araştırdığı belirtildi. Polis, Murat Kartal’ın yargılandığı cinayet soruşturmasında adı geçen maktulün ailesinin fertleri tarafından tahliye olduktan sonra kaçırılıp öldürüldüğü ve cesedinin gömüldüğü ihtimali üzerinde duruluyor.