Son dakika! BAE'li yarıtımcılarla toplantı

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'li iş insanları ve yatırımcılarla bir araya geldi. BAE ile yeni bir dönem başlattıklarını kaydeden Erdoğan açıklamasında, "13 anlaşmayı imzalamış olduk. BAE, Körfez bölgesindeki önemli iş ortağımızdır" dedi.

Son dakika! BAE'li yarıtımcılarla toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'li iş insanları ve yatırımcılarla ekonominin yanında Rusya-Ukrayna gerginliği'nin de gündemde olacağı toplantıda bir araya geldi.

BAE ile yeni bir dönem başlattıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "13 anlaşmayı imzalamış olduk. BAE, Körfez bölgesindeki önemli iş ortağımızdır" dedi.

Yatırımların artırılması konusunda güçlü bir karşılıklı iradenin bulunduğunu kaydeden Erdoğan, "Ortak hedefimiz ikili ilişkilerimizi her alanda çok daha üst seviyelere taşımaktır. Çift haneli olacağına inandığımız 2021 yılı büyüme rakamlarıyla başarımızı taçlandırmış olacağız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarında satır başları:

BAE, Türkiye'nin Körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağıdır. Ticari ilişkilerin geliştirilmesi, yatırımların artırılması konusunda güçlü bir müşterek iradeye sahibiz.

Her alandaki ekonomik bağlantılarımızın güçlendirilmesi için biz de gereken adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen sanayi üretimi, nitelikli istihdam kapasitesi ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülkedir. Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar Türk ekonomisinin dayanıklılığını açıkça göstermiştir. Hızlı karar alma mekanizmalarımız ile üretim, yatırım ve istihdamı teşvik eden adımlarımızla salgın sürecini suhuletle yönettik.

Karayolu, havayolu, bankacılık ve finansman başta olmak üzere her alandaki ekonomik bağlantıların güçlenmesi için biz de gereken adımları atıyoruz.

Çift haneli olacağına inandığımız 2021 yılı büyüme rakamlarıyla başarımızı taçlandırmış olacağız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor.

Biz 2003 yılından bu yana 239 milyar dolardan fazla doğrudan uluslararası yatırım çekmeyi başarmış bir ülkeyiz.