Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki lider başta Ukrayna'daki savaş olmak üzere gündemdeki konuları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Ukrayna - Rusya gerilimi ve bölgedeki sivillerin tahliyesi gibi konular ele alındı.

Antalya'daki görüşmenin bile diplomatik zafer olduğu vurgulandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin daha da derinleşme ihtimaline karşı Türkiye’nin çözüm arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının önemli olduğunu Biden'a iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden'la görüşmesinde Antalya'daki Türkiye-Rusya-Ukrayna Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın düzenlenmesinin bile bizatihi diplomasi zaferi olduğunu vurguladı.

F-16'lar konusu

Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den 40 yeni uçak alımı ve mevcut F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en kısa sürede neticeye ulaştırılmasını beklediğini ifade ederek, savunma sanayii alanında Türkiye'ye yönelik tüm haksız yaptırımların kaldırılmasının zamanının da çoktan geldiğini dile getirdi.

Beyaz Saray'dan ilk açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

"Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuştum" diyen Biden, " Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik sebepsiz saldırısına vereceğimiz yanıtları koordine etmek, Moskova'yı yaşanan saldırganlıktan sorumlu tutmak ve Ukrayna halkını desteklemek için devam eden uluslararası çabaların önemini tartıştık" dedi.

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın görüşmesiyle ilgili açıklama yaptı. Sözcü Jean Psaki tarafından yapılan açıklamada, "Başkan, Türkiye'nin oynadığı rol için çok müteşekkir. Bugün erken saatlerde diplomatik müzakerelere ev sahipliği yapması dahil" ifadeleri kullanıldı.