Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında "Teşkilatımızın derinliğini artırmak için çok daha fazla çalışmalıyız" diye seslendi.

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında "Teşkilatımızın derinliğini artırmak için çok daha fazla çalışmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beraberce çalışmak ve neticeler elde etmek ise başarının ta kendisidir. Hamdolsun biriz, beraberiz ve büyüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

1200 belediyesiyle aile haline gelen birliğimiz kendi alanında önde gelen yapılar arasındadır. Dost ve kardeş belediyelerin işbirliğini geliştirmesine vesile olmaktadır. Birliğimizin kökleri Türk Konseyi'ne dayanıyor. Konsey İstanbul'daki zirvesinde aldığı kararla Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirdi.

Türk Dünyası 2040 vizyon belgesi de teşkilata ilişkin önemli adım oldu. Binali Yıldırım Bey'in yer aldığı Aksakallılar heyetini maziden atiye köprü olarak görüyorum. 30 ülke ve bölgeden yerel yönetimin temsil edildiği belediyeler birliğinin kuşatıcı yapısı önemlidir. Karşımızda aradan geçen onca zamana rağmen ortak tarih ve kültür bilinciyle yeniden bir araya gelen devletler gerçeği var. Bu tablo hepimizi çok daha parlak geleceğin beklediğine işaret ediyor.

Beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıktığımız sürece kimse bizi aydınlık geleceğe ulaşmaktan mahrum bırakamaz. Önümüzdeki dönemde Avrasya coğrafyasının göz bebeği haline geldiğini görebiliriz.

Giderek etkisi artan küresel siyasi ve ekonomik krizler bu tür iş birliklerini daha kıymetli hale getiriyor.

Şehirlerimizi tarihi ve kültürel kimliğini koruyarak geliştirmenin yollarını arayacağız.