Son dakika | Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi başarı! Milli sporcu Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı!

Milli sporcu Şahika Ercümen, 105 metre dünya rekorunu Cumhuriyet'in 100. yılında kırmak için deprem bölgesi Hatay'da dalış yaptı. Milli sporcu 106 metre dalarak dünya rekoru kırdı.

Son dakika | Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi başarı! Milli sporcu Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı!

Milli sporcu Şahika Ercümen, deprem bölgesinde farkındalık oluşturulması için "Hatay'a nefes ol" sloganıyla organize edilen rekor denemesi için zorlu antrenmanlarını tamamladı.

REKOR KIRDI

Yayladağı ilçesi Karamağara Koyu açıklarında suya giren sporcu, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde Sırp asıllı Lena Balta'nın elinde bulundurduğu 105 metre dünya rekorunu 106 metrelik performansıyla geliştirdi.

 

Son dakika | Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi başarı! Milli sporcu Şahika Ercümen dünya rekoru kırdı! - Resim : 1

ERCÜMEN: DÜNYA REKORUNU KAZANDIRDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Milli sporcu Şahika Ercümen, rekoru kırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Biraz stresli bir gündü. Hava şartları müsaade edecek mi diye tam bilmiyordum açıkçası. Herkes benim moralimi bozmamak için her şey yolunda diyor ama biraz böyle dalgalıydı deniz. Ona rağmen emeklerimiz boşa gitmedi. Rabbim utandırmadı. Çok güzel anlamlı bir proje için dalmıştım. Bu bölgede Karamağra’da daldım. Dünya rekorunu buraya kazandırdığım için çok mutluyum. Ülkemize Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu dereceyi gerçekleştirdik. Dünya rekoru ile 100. yılımızı kutlamak benim için paha biçilemez” şeklinde konuştu.