Son dakika... Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken uyarı

Son dakika... Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür son yaşanan Malatya depreminin ardından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Son dakika... Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken uyarı

Prof. Dr. Naci Görür Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Malatya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan depremle, Malatya’da olması muhtemel depremlerin karıştırıldığını belirtti.

Görür paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar, iyi günler. Dikkat ettim de Malatya’da olan depremle, Malatya’da olması muhtemel depremler karıştırılıyor. Malatya çevresinde iki farklı fay sistemi var. Bunlardan biri DAF, Malatya’nın 30 km güneyinden geçiyor, diğeri ise Doğanşehir-Akçadağ-Arapkir istikametindeki Malatya Fayı (MF).

Geçen gün olan en son 5 civarındaki deprem DAF üzerinde olmuştu. Ondan önceki 3 civarındaki deprem ise MF üzerindeydi. 7’nin üzerinde deprem yapabilir denilen fay MF’dir. Bu fayın tarihi kayıtları pek bilinmiyor. Sancar vd çalışmaları var.

DAF üzerinde ise, şimdilik Çelikhan-Maraş/ Türkoğlu arasını sıkıntılı görüyoruz. Zaman bilmiyoruz. Dolayısıyla MF’nın potansiyel değeri söylendi diye Malatya’da hemen 7’nin üzerinde deprem bekliyoruz algısı doğru değil. Nereden ne gelebiliri bilmeniz ve anlamanız için sizleri bilgilendiriyoruz.

Son dakika... Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken uyarı - Resim : 2