Düzce'de 7 kişi kayıp

Düzce Esma Hanım Köyü Muhtarı Taşkın Ersoy, 4 çocuk, 2 kadın, 1 erkeğin kayıp olduğunu ayrıca köprülerin yıkıldığını ve ulaşımın olmadığını açıkladı. Olay yerine giden Bakan Soylu açıklamalarda bulundu.

Düzce'de 7 kişi kayıp

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Esmahanım köyünden 7 kişinin ayıp ihbarının geldiği açıklamasını yapmıştı.

Düzce Esma Hanım Köyü Muhtarı Taşkın Ersoy, 4 çocuk, 2 kadın, 1 erkeğin kayıp olduğunu söyledi.

Ersoy, köye ulaşımın sağlanamadığı ve köprülerin yıkıldığını da açıkladı.

Ayrıca Akçakoca ve Cumayeri'nde de 69 kişinin kurtarıldığını bildirildi.

Vali Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada; 

"Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç. Kayıp ihbarı ile ilgili teyit ve arama kurtarma çalışmaları derhal başlatıldı."

Öte yandan Akçakoca'da etkili sağanak nedeniyle Esmahanım köyünde mahsur kalan 16 kişi helikopterlerle kurtarıldı. Ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırıldı.

İçişleri Bakan'ı Soylu'dan açıklama

Düzce ili genelinde 17.07.2019 tarihinde başlayan yağışlar nedeniyle Akçakoca, Cumayeri ve Gölyaka ilçelerinde ve bağlı köylerde sel, su baskını ve heyelan meydana gelmiştir. İl genelinde Düzce İl AFAD Müdürlüğü eşgüdümünde yürütülmekte olan çalışmalara destek vermek amacıyla Jandarma Genel Komutanlığından ve Genelkurmay Başkanlığından toplam 5 helikopter ile Sakarya İl AFAD, Zonguldak İl AFAD ve Jandarma Arama Genel Komutanlığından Arama Kurtarma personelleri bölgeye sevk edilmiştir. Yürütülmekte olan çalışmalar çerçevesinde; 51 vatandaşımız kurtarılarak güvenli alana intikalleri sağlanmıştır.

Akçakoca ilçesinde ve çevresindeki sel ve su baskınlarına müdahale çalışmaları Zonguldak ve Sakarya İl AFAD Müdürlükleri eşgüdümünde devam etmektedir. Bölgedeki köy yollarının açılması amacıyla (Iğdır, Dokuzdeğirmen, Esmahanım, Yeşiltepe, Dilaver) yol temizleme çalışmaları Belediye ve Valilik ekiplerince devam etmektedir.