Bakan Dönmez'den Adana'daki orman yangınının ardından önemli açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen yangından etkilenen enerji hatlarındaki son durumu "An itibariyle 4 köye elektriği verdik ki yaklaşık 1200 hane eder. Bugün yine ekiplerimiz çalışıyor, 7 köye daha elektrik vereceğiz" ifadeleriyle açıkladı

Bakan Dönmez'den Adana'daki orman yangınının ardından önemli açıklama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bir gazetecinin Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen yangında etkilenen enerji hatlarındaki son durumu sorması üzerine, şu yanıtı verdi:

"Maalesef 23 Ağustos itibariyle Adana'nın Kozan ilçesinde büyük bir orman yangını yaşandı. 155 tane direğimiz tahrip oldu, yandı, bu yangından etkilendi. Olay anı itibariyle 15 köyümüz enerjisiz kaldı. Fakat ekiplerimizin yoğun müdahaleleriyle an itibariyle 4 köye elektriği verdik ki yaklaşık 1200 hane eder. Bugün yine ekiplerimiz çalışıyor, 7 köye daha elektrik vereceğiz, 3 bin 700 aboneye daha elektrik vereceğiz. Kalan 4 köyümüzde de 1400 civarında abonemiz kalıyor. Orada da yarın orta gerilim şebekesini tamamlıyoruz, ertesi gün de alçak gerilimi tamamlamış olacağız yani iki gün içerisinde oradaki sorunları da aşmış olacağız inşallah."