Erdoğan: Güvenli Bölge'nin sadece adı kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekya Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan açıklamalarında Erdoğan Suriye'de AB'nin verdiği sözleri ve ABD'nin Obama dönemindeki güvenli bölge açıklamalarını hatırlatarak "Güvenli bölge için destek gelmedi. Şu anda güvenli bölgenin sadece adı kaldı" dedi.

Erdoğan: Güvenli Bölge'nin sadece adı kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 

"Savunma sanayi alanında iş birliğimizi ileriye götürme konusunda görüşmelerimiz oldu. Çekya, Türk öğrenciler için en çok tercih edilen ülkelerden birisidir"

İdlib

"Güvenli bölge teklifmiz var. Bu teklif sayın Obama döneminde de masadaydı. Trump döneminde de teklif ettik. Avrupa’nın önemli ülkeleriyle de görüştük. Suudi Arabistan’la da görüştük. Hepsi de çok güzel bir teklif dedi.

Yapılacak olan şey şu; Güvenli Bölge’de 30 km derinlikte bütün sınırlarımız boyunca devam edecek bir alan... Bizler buraya konut yapacağız. Burada da mülteciler ihtiyaçlarını karşılayacaklar... Kendi kendilerine yetme imkanı bulacaklar.

Güzel proje dediler ama uygulamaya geçince destek gelmedi. Şu anda kendileri gündeme getiriyorlar hadi deyince de kimseyi bulamıyoruz. Güvenli bölgenin sadece adı kaldı. Tacizlere karşıda atmamız gereken adımları atıyoruz. 

Artık İdlib yavaş yavaş yok oluyor. Halep nasıl yok olduysa, yerle yeksan olduysa aynı şekilde İdlib de böyle bir durumun içerisinde"

Suriyeli göçmenler

"Göçmenlere yaptığımız yatırım 40 milyar doları buldu"

Çekya Başbakanı Andrej Babis'in konuşmasından öne çıkan başlıklar:

- Türkiye ile ticaret hacmimizi daha da artırabiliriz. 

- Türk inşaatı firmalarını ülkemizde görmek isteriz.