Etiyopya’da yolcu otobüsünü taradılar: 34 ölü

son dakika haberine göre... Etiyopya’da yolcu otobüsünü tarandığı saldırıda 34 kişi hayatını kaybetti.

Etiyopya’da yolcu otobüsünü taradılar: 34 ölü

Etiyopya'nın Benishangul-Gumuz eyaletinde yolcu otobüsüne silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre saldırıda en az 34 yolcunun öldürüldü. Saldırının kimin tarafından düzenlendiğinin bilinmediği belirtildi.

Ulusal basındaki haberlere göre TPLF, orduya destek verdiği gerekçesiyle Etiyopya'nın çeşitli eyaletlerinin yanı sıra Eritre'nin başkenti Asmara'ya da roketli saldırılar düzenledi. Çatışmaların yoğunlaştığı kuzeydeki bölgelerden Sudan'a insan göçü ise sürüyor.

Ne olmuştu?
Komşusu Eritre ile yaptığı barış antlaşması sonrası Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Ahmed, uluslararası örgütlerin diyalog çağrılarına kulak asmayarak bölgedeki "cunta" silahsızlandırılana, yasal bir yönetim kurulana ve suçlular cezalandırılana kadar operasyonun devam edeceğini belirtmişti.

Seçimleri ertelediği için Addis Ababa hükümetinin gayrimeşru olduğunu ileri süren TPLF eylülde yerel yönetim seçimlerini yapmış ve kazanmıştı. Seçimlerin ardından ulusal meclis, yerel idareyle tüm bağların koparıldığını duyurmuştu.