Birçok ilde eş zamanlı operasyon!.. 20'si muvazzaf 53 kişi hakkında gözaltı kararı!

Son dakika haberine göre FETÖ/PDY soruşturmasında Adana merkezli 7 ilde 30 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında 20'si muvazzaf, 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Birçok ilde eş zamanlı operasyon!.. 20'si muvazzaf 53 kişi hakkında gözaltı kararı!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütle irtibatlı olduğu ileri sürülen kişilere yönelik operasyon yapıldı.

Adana merkezli 7 ilde haklarında gözaltı kararı verilen aralarında meslekten ihraç edilen polislerin de olduğu 30 şüphelinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Gözaltına alınan bazı şüpheliler Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

FETÖ'nün TSK yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün TSK yapılanmasında faaliyet gösterdikleri ve "mahrem imamlar" tarafından ankesör ya da büfe telefonlarından arandıkları tespit edilen 20'si muvazzaf, 23 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Diyarbakır, Hakkari, Mersin, Gaziantep, Batman, Muğla, Yalova, Amasya, Ordu, Adana ve Malatya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aktif görevde 1 teğmen, 19 astsubay ile meslekten ihraç edilen 1 teğmen ve 2 emekli astsubay hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi.

Ayrıca, örgütün İzmir'in Karşıyaka ilçesi kadın yapılanmasına yönelik bir başka soruşturma kapsamında 24 kadın şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.