3 günlük sokağa çıkma yasağı sona erdi

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 1 Mayıs, 2 Mayıs, 3 Mayıs tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı saat 00.01 itibari ile sona erdi.

3 günlük sokağa çıkma yasağı sona erdi

Büyükşehir statüsündeki 30 il (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak’ta uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.

 Korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağına büyük oranda uyum sağlandı.

 Yasağa uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem yapıldı.

 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 20.00 arasında karara uymayan toplam 27 bin 828 kişiye adli ya da idari işlem uygulandı.

BAKAN SOYLU UYARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrası vatandaşlardan rehavete kapılmamalarını isteyerek, "Pazartesi, salı sosyal mesafeye, alışveriş yoğunluğuna, caddelerde kalabalık olmamaya dikkat edelim." ifadesini kullandı.