Cansız bedenine ulaşıldı

13 gün önce Bayburt-Trabzon arasında bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken uçuruma düşen Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Cansız bedenine ulaşıldı

Kayıp gazetecinin arama çalışmalarının 13. gününde Çaykara ilçesi Derebaşı HES Göleti'nin içerisinde drone ile havadan bir ceset görüntülendi. Arama çalışmaları kapsamında HES göletine serilen ağa takılan cesedi sudan çıkarmak için ekipler çalışma başlattı.

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Soğanlı Dağı'nda uçuruma düşerek kaybolan Anadolu Ajansı Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'nın cansız bedeninin, düştüğü yerden 1 kilometre uzaklıkta Bayburt sınırında, Dumlu köyünden akan çayın Soğanlı Deresi ile buluştuğu yerde, AFAD ekipleri ve dalgıçlarca sudan çıkarıldığını açıkladı. 

Nişancı'nın cenazesinin ekiplerce kıyıya çıkarıldığını ve ağabeyi tarafından teşhis edildiğini söyleyen Vali Pehlivan, Abdulkadir Nişancı'ya Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Anadolu Ajansı Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı, 10 Mayıs'ta Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre rakımda bulunan Soğanlı Dağı'ndaki yol açma çalışmalarını takip ederken Derebaşı Virajları'nda görüntü çektiği sırada bastığı kar kütlesinin kopması sonucu uçuruma düşerek kaybolmuştu.

13 gündür zorlu şartlar altında süren arama çalışmaları sırasında iki jandarma arama kurtarma görevlisi akıntıya kapılarak şehit olmuştu.

Cansız bedenine ulaşıldı - Resim : 1

Aramalar zorluklara rağmen yürütüldü

Abdülkadir Nişancı'yı bulmak için Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), UMKE ve AKUT ekipleri ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'na bağlı su altı arama kurtarma timleri 13 gündür derelerde, derin vadilerde, şelalelerde, göletlerde arama çalışması yürüttü. 

Bu çalışmaların yanı sıra İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), Devlet Su İşleri (DSİ), Bayburt İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri de Derebaşı Deresi'ne su taşıyan iki derenin önüne bent çekerek suyu başka bir dere yatağına borular içerisinde motorlarla pompalayıp Derebaşı Deresi'nin debisini düşürmeye çalışıyordu.