Binali Yıldırım ve eşi koronavirüse yakalandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eşi korona virüse yakalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım ve eşine şifa dileyerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Binali Yıldırım ve eşi koronavirüse yakalandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı, eski Meclis Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım koronavirüse yakalandı.

Binali Yıldırım ve eşi koronavirüse yakalandı - Resim : 1

Bir süredir memleketi Erzincan’da bulunan Yıldırım, Ankara’ya döndükten sonra rahatsızlık belirtileri göstermeye başladı.  Bunun üzerine Ankara Şehir Hastanesi’ne giden Yıldırım’a derhal Covid-19 testi yapıldı. Binali Yıldırım ve eşinin test sonucu pozitif çıktı.

Binali Yıldırım ve eşi koronavirüse yakalandı - Resim : 2

Durumları hakkında sosyal medyadan açıklama yapan Yıldırım, süreci evde geçireceklerini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Binali Yıldırım ve eşine geçmiş olsun mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs testi pozitif çıkan eski Başbakan ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'a geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şunları kaydetti:

"Koronavirüs testi pozitif çıkan kıymetli dostum, dava arkadaşım Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım Hanımefendi'ye ailecek geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, en kısa sürede sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Rabbimden tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum."

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Binali Yıldırım ve eşinin durumuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Tweet atan Koca, "Binali Yıldırım Bey ve kıymetli eşi Semiha Hanım’ın Ankara Şehir Hastanemizde yapılan tetkiklerinde COVID-19 testleri pozitif çıkmıştır. Şu an için durumları iyi ve kendilerini evde tedavileri için hastanemizden uğurladık. Gücümüz tedbir almaya ve sevdiklerimizi korumaya yeter." diye yazdı.

 

Kılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun telefonu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi ve eşi korona virüse yakalanan Binali Yıldırım'ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.