Son dakika! İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı!

Son dakika haberine göre; İngiltere seyahat kısıtlamalarının yer aldığı kırmızı listeden Türkiye'yi çıkardı. Kırmızı listede, "Seyahat edilmemesi gereken ülkeler" yer alıyor. Türkiye'den İngiltere'ye dönenler 4 Ekim'den itibaren 10 günlük otel karantinasına girmek zorunda kalmayacak.

Son dakika! İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı!

İngiltere hükümeti aralarında Türkiye'nin de bulunduğu onlarca ülkeyi koronavirüs tecrit önlemleri kapsamında başlatılan ve seyahati zorlaştıran kırmızı listeden çıkardı. Karar 4 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacak.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre Kırmızı-Sarı-Yeşil listeden oluşan seyahat kısıtlama düzenlemesi yeni haliyle kırmızı ve yeşil liste olarak güncellendi.

Daha önce Türkiye'yi kırmızı listede tutan İngiltere, bu kez kararında geri adım attı ve Türkiye'yi yeşil listeye aldı.

Türkiye'nin de içinde yer aldığı kırmızı listede bulunan ülkelere seyahat ettikten sonra İngiltere'ye gidenler 10 gün boyunca hükümetin belirlediği tecrit otellerinde kalmak zorundaydı.

Yeni düzenleme ile birlikte Türkiye'yi ziyaret eden kişiler İngiltere'ye döndüklerinde ya da Türkiye'den direkt olarak İngiltere'ye gidenler karantinada kalmadan yaşamlarına devam edebilecek.

Kırmızı liste turizme büyük darbe

Türkiye'nin de içinde yer aldığı kırmızı listeye turizm için büyük bir darbe olarak görülüyor. Özellikle İngiliz turistlerin Türkiye'ye gelişini engelleyen liste nedeniyle Bodrum ve Antalya sahillerindeki İngiliz turist sayısında büyük bir kayıp yaşandı.

Ailesiyle birlikte Türkiye'ye gelmek isteyen İngilizler, dönüşte yaşamak zorunda oldukları ve oldukça pahalı olan karantina süreci nedeniyle tatil planlarını farklı ülkelere kaydırdılar.

Ülkenin önde gelen turizm otoriteleri ise özellikle Türkiye ve Mısır'ın kırmızı listeden çıkarılması gerektiğini işaret etmişti.

İngiltere'ye vize başvurularının patlaması bekleniyor

İngiltere'den Türkiye'ye gelen turistlerin yanı sıra, Türkiye'den İngiltere'ye gitmek isteyenler için de büyük önem taşıyan yeşil listeye Türkiye'nin dahil edilmesinin ardından İngiltere'ye yapılacak vize başvurularında da artış yaşanması bekleniyor.

Tatil ya da iş için İngiltere'ye gitmek isteyen Türk vatandaşları, 10 gün boyunca karantinada kalacakları için planlarını ertelemek zorunda kalıyordu.

"Doğru ancak geç alınmış bir karar"

Son dakika! İngiltere, Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı! - Resim : 2
Binay Yücel: Hem Türkiye hem de
İngiltere için güzel bir karar oldu.

Aynı zamanda İngiliz vatandaşı da olan ve Bodrum'da turizm sektöründe faaliyet gösteren Totaly Holiday'in kurucusu Binay Yücel, Türkiye'nin koronavirüs mücadelesine karşın İngiliz hükümetinin Türkiye'yi kırmızı listede tutmasına anlam veremediklerini ifade ederek, "İşlerimizi yapmak için zaman zaman İngiltere'ye gitmek zorundayız ancak 10 günlük karantina süresi hem aşırı uzun hem de çok maliyetli. Bu nedenle büyük sorunlar yaşıyorduk. Türkiye'nin yeşil listeye alınması İngilizler için olduğu kadar bizim için de güzel bir haber oldu.

Uzun zamandır gerekli düzenlemelerin yapılarak engelsiz seyahat etmeyi bekliyorduk. Şu anda Bodrum'da benimle aynı durumda olan binlerce insan var. Çok sayıda İngiliz aynı anda hem İngiltere'de hem de Türkiye'de yerleşik olarak yaşıyor. Onlar da İngiltere'ye uzun ve masraflı otel karantinası nedeniyle dönmek istemiyor ya da dönemiyor.

Kısa süre içerisinde hem Türkiye'den İngiltere'ye hem de İngiltere'den Türkiye'ye büyük gidiş gelişler olacaktır" dedi.