Yangın söndürme uçağının yere çakılma anı anbean kamerada

Son dakika haberine göre; Kahramanmaraş'ta 8 mürettebat ile düşen yangın söndürme uçağının son sortisi ortaya çıktı. Görüntüyü çeken kişi, sortinin ardından uçağın düştüğünü ifade ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı, 5'i Rus, 3'ü Türk toplam 8 personelin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kahramanmaraş'ta Bertiz bölgesindeki ormanlık alanda çıkan orman yangınına müdahale eden ve içinde 8 personel olduğu öğrenilen yangın söndürme uçağı düştü. Yangın söndürme uçağının yere çakılma anı ise çevredeki vatandaşlar tarafından anbean kaydedildi. 

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, söndürme çalışmalarına havadan da destek verildi. Çalışmalara katılan bir söndürme uçağı, henüz belirlenemeyen nedenle düştü.

Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, uçakta bulunan 8 personelin de hayatını kaybettiği bildirildi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan taziye mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise sosyal medyadan paylaştığı gönderide, "Kahramanmaraş’taki yangına müdahale sırasında yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Milletimizin başı sağolsun, Rus halkına da taziyelerimizi iletiyoruz. Kahramanca fedakarlıkları unutulmayacak!" ifadelerine yer verdi. 

8 kişilik mürettebatının cansız bedenleri Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na getirildi

Hayatını kaybeden Türk Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu, Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2. Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov'ın cansız bedenleri olayın yaşandığı yerden helikopterler yardımıyla alınarak Kahramanmaraş Tıp Fakültesi Morguna getirildi. Buradaki işlemlerin ardından 5'i Rus toplam 8 kişinin cansız bedeni önce ambulans ile havalimanına, oradan da askeri helikopterle Adana'ya gönderildi. Alınan cenazeler, cenaze araçlarıyla Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi.