Kartal'da bir hemşire görevi başında silahla vurularak öldürüldü

Kartal'da aile sağlığı merkezinde görevli 33 yaşındaki hemşire Ömür Erez  silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Öte yandan, saldırının ardından kayıplara karışan fail Rahmi Uygun Bağcılar'da yakalandı. Zanlının bir restoranda yakalandığı görüntüler kameraya yansıdı.

Olay saat 14.00 sıralarında Kartal 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'nde meydana geldi.

Silahı ile içeriye giren Rahmi Uygun (39), Ömür Erez ile tartıştıktan başına ateş ateş etti. Ömür Erez ağır yaralanırken 20 suç kaydı bulunduğu belirtilen Rahmi Uygun kaçarak uzaklaştı. Hemşireye ilk müdahale sağlık merkezinde yapıldı. Hemşire Ömür Erez daha sonra ambulansla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Erez hayatını kaybetti.

Olay yerine gelen polis, emniyet şeridi çekerek inceleme yaptı. İl dışından geldiği belirtilen saldırganın daha önce hemşireyi rahatsız ettiği tespit edildi. Polisin kaçan saldırganı yakalamak için çalışması sürüyor.

Görgü tanığı Savaş Kuru, "Dışarıda 20-25 dakika konuştular. Ondan sonra içeriye girdiler. Adam kadının kafasına sıkmış. Sağlık ocağında karşı komşumdu" diye konuştu.

Hemşireye silahlı saldırı kamerada

Hemşire Ömür Erez'in Rahmi Uygun tarafından silahla vurularak öldürüldüğü dehşet anları güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin sağlık merkezine girerek, bir süre konuştuğu hemşireye birkaç el ateş edip, kaçtığı görülüyor.

Kartal'da bir hemşire görevi başında silahla vurularak öldürüldü - Resim : 1

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan KARTAL'da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez'in (33), Rahmi Uygun (39) tarafından silahla vurularak öldürüldüğü olaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada "Saat 14.10 sırlarında Kartal ilçesi Yunus Mahallesi 10 No.lu Aile Sağlığı Merkezi'nde hemşire olarak çalışan Ö.E.'nin şüpheli R.U. tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldüğünün ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış, eylemi gerçekleştiren şüpheli aynı gün Bağcılar ilçesinde yakalanıp gözaltına alınmıştır." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan ilk araştırma ve alınan tanık beyanları çerçevesinde maktul ile şüpheli arasında önceye dayalı husumet bulunduğuna dair bilgi edinilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve tüm sorumlular hakkında adli işlem yapılması amacıyla gerekli tüm araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir."

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi:

“Bugün saat 13.45 sıralarında Kartal ilçemiz Yunus Mahallesi Topselvi 10 nolu Aile Sağlığı Merkezine gelen şüpheli R.U. adlı şahsın, silahla ateş ederek yaraladığı Hemşire Ö.E. kaldırıldığı hastanede maalesef tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir.

Olayın firari şüphelisi R.U. adlı şahsın yakalanmasına yönelik geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Şüpheliye ait arşiv araştırmasında “Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik” suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir. Hemşire personelimize Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz.”

Kartal'da bir hemşire görevi başında silahla vurularak öldürüldü - Resim : 2

Zanlının ifadesi ortaya çıktı

Kartal’da aile sağlığı merkezine silahla gelen Rahmi Uygun, burada hemşire olarak görev yapan Ömür Erez’i silahla vurarak öldürdü. Uygun’un emniyetteki ifadesinde, iddiaya göre birlikte oldukları dönemde Erez’e 200 bin TL verdiği, ayrıldıktan sonra parayı geri istemesine rağmen alamadığı, bu nedenle çıkan tartışmadan dolayı cinayeti işlendiği öğrenildi.

Kartal’da Yunus Mahallesi Topselvi 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde saat 13.45 sıralarında yaşanan olayda, aile sağlık merkezine elinde silahla gelen Rahmi Uygun, burada çalışan Ömür Erez isimli hemşireyi silahla başından vurdu. Yaralı kadın olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ömür Erez hastanede hayatını kaybetti. 1988 doğumlu Rahmi Uygun, Bağcılar’da polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

“Verdiği 200 bin TL’yi geri istedi”

Uygun’un emniyetteki ifadesine göre, önceden iki evlilik yapmış olan Ömür Erez ile iki yıl önce internetten tanıştıkları, 1 yıl sevgili oldukları, son 1 yılda da ayrı oldukları öğrenildi. Uygun’un iddiasına göre Erez’e ilişki döneminde 200 bin TL para verdiği, ilişkileri sonlanınca parayı Erez’den istemesine rağmen geri alamadığı öğrenildi. Uygun’un Konya’dan kiralık bir otomobille İstanbul’a geldiği, aile sağlığı merkezinde cinayet olayını gerçekleştirdiği, olay sonrasında aynı araçla firar ettiği öğrenildi. Uygun, daha sonra suç aleti silahla beraber Bağcılar’da gözaltına alınırken, otomobili birlikte kiraladıkları Musa T. adlı bir kişi de yakalandı.

Bakan Koca: Cezasını çekecek

Bakan Koca, Twitter'daki hesabından, Kartal'da aile sağlığı merkezinde hemşire Ömür Erez'in, Rahmi Uygun tarafından silahla vurularak öldürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Koca, "Kartal'da, Aile Sağlığı Merkezimizde görevli hemşire silahlı bir saldırgan tarafından hunharca katledildi. Hemşire arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Katil zanlısı yakalanmıştır. İnsan hayatına, genç bir kadına kıymanın cezasını çekecek" dedi.

Kartal'da bir hemşire görevi başında silahla vurularak öldürüldü - Resim : 3