Nakit döviz çekiminde komisyon kaldırıldı

Bankaların efektif yani fiziki döviz çekimlerinde komisyon alabilmesine yönelik uygulama, Merkez Bankası'nın tebliği ile durduruldu.

Nakit döviz çekiminde komisyon kaldırıldı

Geçtiğimiz günlerde devreye sokulan bankalardan döviz nakit çekiminde komisyon alma uygulaması iptal edildi. Uluslararası piyasalarda çalkantı nedeniyle nakit döviz işlemleri yani dolar veya avroyu yurtdışından almak getirmek ve saklamak maliyetli olmaya başlayınca bankaların talebi ile Merkez Bankası nakit döviz işlemlerinden komisyon alınmasının yolunu açtı.

Uygulama, Merkez Bankası'nın tebliği ile durduruldu. Geçen hafta bankaların almaya başladığı binde 2 ile binde 3 arasındaki komisyon uygulaması Merkez Bankası'nın yeni bir düzenleme yapıncaya kadar ertelendi. Para Medya’nın aktardığına göre, bir bankanın üst düzey yetkilisi de durdurma kararını Merkez Bankası'nın aldığını doğruladı.

Yeni düzenleme yapılacak mı?

Bankalar bazı bankalar henüz bu uygulamaya başlamamış iken, başta kamular olmak üzere birçok banka, 10 ile 20 bin dolardan sonraki nakit çekimlerinde 20 dolar ile 135 dolar arasında para alıyordu. Söz konusu tebliğ ile birlikte, bankalar bu sabahtan itibaren nakit çekim ücreti alamayacak. Merkez Bankası'nın yeni bir düzenleme yapıp yapmayacağı ise henüz bilinmiyor.