Niğde'de büyük deprem!

Son dakika haberine göre; Niğde'de saat 22.08'te yerin 7 kilometre altında 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. Deprem, Niğde'nin Bor ilçesinde meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Gelen ilk bilgilere göre deprem Adana başta olmak üzere, Aksaray, Konya, Karaman ve Mersin'de de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.4 olarak duyurdu!

Depremin merkez üssü ise Niğde'nin Bor ilçesi.

Niğde valisinden ilk açıklama

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, 5.1 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklama yaptı. Şimşek, "Herhangi bir can ve mal kaybı yok" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

AFAD'dan flaş açıklama

AFAD: Niğde'deki depremin ardından olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır.

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, "Bize herhangi bir şey ulaşmadı. Sorup öğrenmeye çalışıyorum" açıklamasını yaptı.

Vatandaşlar sokağa döküldü

Niğde'nin Bor ilçesinde büyüklüğü 5.1 olan deprem meydana geldi. Deprem sonrasında vatandaşlar sokağa döküldü.

Bakan Kurum'dan Niğde'deki depreme ilişkin açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Niğde'de meydana gelen depreme ilişkin, "Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kurum, Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

"Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarının gelmediği bölgede il müdürlüğü ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz."