Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi!

Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde Ovaakça termik santrali yakınlarına tek motorlu uçak düştü, bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat 2 kişinin hayatını kaybettiği açıklarken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, uçağın Sakarya Pamukova'dan kalktığını söyledi.Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksal’a ait olduğu öğrenildi. Köksal'ın düşen özel uçağın içinde kazadan 22 saat önce canlı yayın yaptığı görüntüler ortaya çıktı.

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi!

Bursa merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin olduğu bölgeye, henüz belirlenemeyen nedenle Hava Aracı düştü. 

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 1

Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan ilk açıklama: 2 kişi hayatını kaybetti

İhbar üzerine santral alanına çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, hava aracındaki yangına müdahale ediyor. Bursa Valisi Yakup Canbolat: "Osmangazi ilçesinde tek motorlu uçağın düşmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 2

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitim uçağının Sakarya Pamukova'dan kalkış yaptığını, ineceği nokta konusunda net bir bilgi olmadığını ifade ederek, "Malesef eğitim uçağı Ovaakça Çevrim santrali yakınlarında düştü. İki kişi hayatını kaybetti. Bir kişi uçaktan fırlayarak bir kişi de uçağın yanmasından dolayı hayatını kaybetti. Başka yaralı söz konusu değil. Bursa'da sisli ve yağmurlu bir hava durumu hakimdi. İtfaiye ekiplerimiz ihbardan çok kısa sürede olay yerine ulaştı"dedi.

Aktaş, uçağın kesin düşüş sebebinin yapılacak inceleme ve araştırmanın ardından netlik kazanacağını açıkladı.

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 3

Kazadan 22 saat önce canlı yayın yapmış

Bursa’da Ovaakça Doğal Gaz Çevrim Santrali’nin arazisindeki ormanlık alana düşen tek motorlu uçağın, Yunuseli Sportif Havacılık Derneği Başkanı Hakan Köksal’a ait özel uçak olduğu öğrenildi. Köksal’ın kazadan 22 saat önce sosyal medya hesabından, düşen uçağın içerisinden canlı yayın yaptığı görüntüler ortaya çıktı. 

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 4

Kimlikleri belli oldu

Bursa'da düşen uçakta hayatını kaybedenlerin işadamı olan pilot Hakan Köksal (54) ve güzellik uzmanı yolcu Burcu Sağlam (22) olduğu açıklandı.

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 5

Tek motorlu uçak düştü! Ölü ve yaralılar var! Bölgeye ekipler sevk edildi! - Resim : 6