İstanbul'un 3 ilçesi için şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir saat içinde İstanbul'un üç ilçesinde şiddetli yağış görüleceğine ilişkin uyarı yaptı. Çatalca, Arnavutköy ve Büyükçekmece’deki yurttaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.

İstanbul'un 3 ilçesi için şiddetli yağış uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "İstanbul’un Çatalca, Arnavutköy ve Büyükçekmece ilçelerinde önümüzdeki 1 saat içerisinde gök gürültülü sağanak yağışın yerel olarak kuvvetli (6-20 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" denildi.

Edirne ve Tekirdağ'da kuvvetli yağış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü edirne ve Tekirdağ’ın bazı ilçelerinde kuvvetli yağışın beklendiği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre Edirne’nin Meriç, Uzunköprü, İpsala ve Keşan Tekirdağ’da ise Hayrabolu, Malkara ve Şarköy ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağının tahmin edildiği belirtildi.

Sel ve su baskınlarına dikkat

Meteorolojiden vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması ulaşımda aksama ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.