Kamu borçlarının yapılandırma süresi uzatılacak

31 Mayıs'ta sona ermesi planlanan borç yapılandırmasının süresi uzatıldı. Karara göre kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay daha yapılabilecek.

Kamu borçlarının yapılandırma süresi uzatılacak

31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine ait kamuya olan vergi, prim ve diğer borçların yapılandırılması için başvuru süresi 31 Mayıs’ta sona erecekti. Alınan yeni kararla birlikte kamuya olan borçların yapılandırma başvurusu 1 ay daha uzatılacak. 30 Haziran'a kadar yapılacak başvurularla birlikte ilk taksit ödemesi de 1 ay ertelenmiş olacak. 

BAŞVURU SÜRESİ HAZİRAN'A UZATILACAK

13 Mart'ta yürürlüğe giren Yapılandırma Yasası sonrası birçok başlıktaki kamu borcu yapılandırmaya girdi.

NTV'nin edindiği bilgilere göre, haziran sonuna kadar yapılandırmada başvuru süresini uzatmak üzere bir çalışma yapılıyor. Böylelikle yapılandırmada başvuru süresi haziran sonuna kadar uzatılacak.

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar TL'lik borç yapılandırdı.

HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.