Son dakika... Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama! Zelensky: Bizi dünyadan silmeye çalışıyorlar

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sabah erken saatlerde patlamalar yaşandı. Görgü tanıkları kentte dumanların yükseldiğini söyledi. Kiev'de 8 kişinin öldüğü, 24 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta tansiyon tekrar yükseldi. Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre; Ukrayna'nın başkenti Kiev'de hareketli saatler yaşanıyor.

Kentte peş peşe şiddetli patlama sesleri yükseldi. Kiev'in birçok noktasından dumanlar yükseldi. Ukraynalı yetkililer Kiev'in dışında Lviv gibi diğer batı kentlerinin de vurulduğunu açıkladı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, "Başkentin merkezinde çok sayıda patlama oldu" açıklamasını yaptı.

Ukrayna acil durum servisi yetkilileri, Kiev'deki patlamalarda ölü ve yaralılar olduğunu bildirdi. Saldırılarda 8 kişi ölürken, 24 kişi de yaralandı. 

Son dakika... Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama! Zelensky: Bizi dünyadan silmeye çalışıyorlar - Resim : 1

Zelenski'nin ofisinin bulunduğu bölge

İlk patlama seslerinden kısa süre sonra Kiev'de yeni patlama sesleri de duyuldu.

Kiev'e atılan roketlerden biri güvenlik servislerinin bulunduğu sokağa düştü. Devlet Başkanı Zelenski'nin ofisi de bu bölgede bulunuyordu. 

Son dakika... Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama! Zelensky: Bizi dünyadan silmeye çalışıyorlar - Resim : 2

"41 füze etkisiz hale getirildi"

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujniy, Rusya'nın toplamda 75 roket fırlattığını söyledi. Zalujniy, roketlerden 41'inin Ukrayna savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Zelensky: Bizi yeryüzünden silmeye çalışıyorlar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Savaşın 229. gününde bizi yok etmeye, yeryüzünden silmeye çalışıyorlar. Zaporijya'da evlerinde uyuyanları, Kiev'de işe gidenleri öldürdüler. Malesef ölü ve yaralılarımız var. Lütfen sığınaklardan ayrılmayın" açıklamasını yaptı.

Son dakika... Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama! Zelensky: Bizi dünyadan silmeye çalışıyorlar - Resim : 3

Kırım  köprüsü saldırısı

Rusya'nın ilhak ettiği Kırım'a yaptığı Kerç Boğazı'ndaki Kırım Köprüsü, Ukrayna'nın saldırılarına maruz kalmıştı. Rus ilhakının sembolü olarak görülen köprüde ağır hasar meydana gelmişti. 

Kiev'e düzenlenen füze saldıları, Kırım Köprüsü'ne yapılan saldırılardan kısa bir süre yaşandı. 

Son dakika... Kiev'de peş peşe 3 büyük patlama! Zelensky: Bizi dünyadan silmeye çalışıyorlar - Resim : 4