Kılıçdaroğlu: Askerimi vuran benim düşmanımdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Askerimi vuran benim düşmanımdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Yangını söndürmeye suyla değil, benzin bidonuyla gittik.

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Sana Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığı görevini sana kim verdi? Orta Doğu'yu kan gölüne çevir emrini sana kim verdi?

Zaman zaman Erdoğan'da gerçekleri görüyor. Anneler Günü'nde şu konuşmayı yapıyor... "Bizi Suriye'deki kanlı batağın içine çekmeye yönelik her türlü eyleme karşı dikkatli olmalıyız. Büyük devlet hadiseler karşısında aklıselimle düşünen devlettir' diyor. Doğru mu doğru. Peki ne oldu da bundan vazgeçti.Aslında onun cevabını da Erdoğan veriyor. 2017'de AK Parti grubunda 'Biz Özgür Suriye Ordusu'nun ey Amerika seninle birlikte kurduk ya' diyor. Telkinin kim tarafından yapıldığını, kimin talimatıyla bu işe bulaşıldığını Erdoğan kendi itiraf ediyor.

Orta Doğu'yu anlamak istiyorsan Zeytin Dağı'nı okuyacaksın.

27 Şubat gecesi İdlib'de şehit olan askerlerle ilgili açıklamayı Hatay Valisi'nin yaptığını hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu kadar önemli bir olay varsa, bu kadar şehidimiz varsa TBMM'nin toplanması lazım. Bunu asla siyasi polemik konusu yapmayacağız' dedik. Şehitler hepimizin şehidi. Bir tırnağına Suriye'yi değişmeyiz.

"O gece bu memleketin Cumhurbaşkanı yoktu"

Erdoğan'ın AK Parti'li vekillerle yaptığı toplantıda yaptığı açıklamaları anımsatan Kılıçdaroğlu, "Ekonmiden bahsetti, işsizlikten bahsetti, bir sürü şeylerden bahsetti. Tabii bir de benden bahsetti. Biz ne kadar sorumluyuz, beyefendi ne kadar sorumsuz. 'Kılıçdaroğlu beni aramadı?' diyor. Kardeşim arayacak olan sensin ben değilim. Arayıp ne olacağını izah edeceksin.

 Konuşmayı duyunca kanım  dondu. Bu nasıl vicdansızlıktır. Bu nasıl bir sorumsuzluktur.

'Şehitler tepesi asla boş kalmayacak' diyor. İnsanda birazcık vicdan  olur. O gece onbinlerce anne uyumadı. Çocukları Suriye'de olan, Irak'tas olan onbinlerce askerin annesi o gece uyumadı, onbinlerce baba o gece sabaha kadar uyumadı. Binlerce gelin uyumadı. 'Asker yolu gözlerim' diye bir türkü var.  Bunlar asker yolu gözlemenin ne demek olduğunu acaba biliyorlar mı? Ama o gece bu memleketin Cumhurbaşkanı yoktu. O gece bu ümemleketin bakanları yokru, Özellile de Milli Savunma bakanı  yokru. Genelkurmay Başkanı yoktu. Neredeydiniz o gece? O gece sadece Hatay Valisi vardı. Ben bunları söylemeyeceğim de kahramanlık edebiuyatı mı yapacağım?

Bir yüzbaşının annesi, 'Bunları dile getirmezsen hakkımız helal etmem sana' dedi.

Metehan'dan bu yana ordunun emir komuta zinciri bozulmamıştır. İlk kez 20 Temmuz sivil darbesinin ardından bozulmuştur. Bu ülkede artık hiçbir kuvvet komutanı genelkurmay başkanına bağlı değildir. 

"Onlar gelip vururlar, kendisi ayaklarına koşar"

Beyefendi o gece benim aramamı bekliyor. Ben seni niye arayacağım. Çık sen millete bilgi ver. 

O gece kimse çıkmadı sonraki gün de çıkmadılar. İki gün sonra Genelkurmay  Bakşkanı tweet attı. Yeni öğrenmiş herhalde. Bu tablo Türkiye'nin iyi yönetilmediğini gösteriyor.

Bunlar mı vatansever, bunlar mı Türkiye'nin çıkarını savunacaklar. Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye'yi düzlüğe çıkaramazlar. Putin'e telefon eder, Merkel'e telefon eder, Trump'a telefon eder. Onlar gelip vururlar, kendisi ayaklarına koşar. Benim askerimi vuran kim olursa olsun benim düşmanımdır. Ben niye onların ayağına gideyim? Hiç kimse unutmasın, Mısır'daki sağır sultan da duysun. Biz saygı duruşu ve istiklal Marşı ile açtık. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bizim vatan,  bayrak sevgimiz lafla değildir. Lafla  olmaz.

"Kahramanlık yapacağına sen gitsene!"

Egemen güçler neden CHP'nin iktidar olmasını hiç istemezler. Çünkü bilirler ki CHP'ye onların istedikleri sözü geçiremezler. Çünkü CHP, Türkiye'nin çıkarını savunur.

Zenginlere 'Sevda Tepesi', gariban çocuklara şehitler tepesi. Kahramanlık yapacağına sen gitsene! Hangi milletvekilinin, para babasının çocuğu  İdlib'de? Saray  sosyetesinin çocukları orada mı, herkes bedelli askerlik yaptı. Herkes eşit şartlarda askerlik yapacak kardeşim. Zenginin çocuğu ayrı, bakanın milletvekilinin çocuğu ayrı. Ben bunu kabul etmiyorum.

Erdoğan'ın gittiği her yerde kefenle karşılayanlar vardı. 'Öl de ölelim' diyenler vardı. Onları yollasana şehitler tepesine.