Londra'da saldırı girişiminde bulunulan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tv100'e özel açıklamalarda bulundu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Londra'da kendisine yönelik saldırı girişimi sonrası tv100'e özel açıklamalarda bulundu. Tatar, " Ne yazık ki hoş bir manzara değildi. Ancak neticede bir saldırı var. İngilitere'de böyle bir eylem için izin alınması lazım. Herhangi bir izin alındığını sanmıyorum. Gerekli makamlara müracat ettik ve şikayetlerimizi bildirdik. Bizi sindireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Çok sindirmeye çalıştılar, hiç sinmedik daha fazla haykırmaya devam ettik" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Londra'da kendisine yönelik saldırı girişimi sonrası tv100'e özel açıklamalarda bulundu.

Ersin Tatar'ın tv100'de yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle;

Çok üzücü bir olaydı. Milli Eğitim Bakanı da buradaydı. Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay aradılar. Sağ olsunlar yanımızda oldular. 

Ben çeşitli temaslar için Londra'da bulunmaktayım. Konferans vermek için davet aldım ve memnuniyetle kabul ettim. 

Toplantıya gitmek için hazırlıklarımı yaparken oradaki bir takım gençler, öğrenciler konferans vermemi engellemek için toplanmış vaziyetti. Güvenliğe gidip bakmalarını söyledim. Bu konferansı ne olursa olsun vereceğimi söyledim. 

YUNAN BAYRAKLARI VE PANKARTLAR

Yunan bayrakları ve bir takım pankartlarla beni protesto etmeye hazırlandıklarını gördüm. Yola çıktığım esnada ise kalabalığın çoğaldığını gördüm. Amaç tabi oradaki bizim gençlerimizi yıldırmaktı. Bu toplantı için biz üniversitelerimizden onay almışız. Konferansın saati yeri hepsi duyruldu. İptal olması mümkün değildi. Ben de ısrarla gitmeye kalktığımda saldırgan bir tavırları vardı. Hiç bir şekilde Kıbrıs bayrağı yoktu. Hepsi Yunan bayrağıydı. 

Orada bir taşkınlık vardı. Benim güvenlik o saldırgan gençleri bastırdı  ve arabaya saldırılması, cam kırılması girişiminde bulunanları engellediler. 

Hoş bir manzara değil ancak neticede bir saldırı var. İngilitere'de böyle bir eylem için izin alınması lazım. Herhangi bir izin alındığını sanmıyorum.  Gerekli makamlara müracat ettim ve şikayetlerimizi bildirdik. 

Londra'da bölye bir konferans. Siyasi bakımdan farklı düşünebilirsiniz ama netice de kaşımızda Kıbrıs'ın eşit ortağı olan, geçmişi olan bir halkın seçtiği, seçilmiş bi Cumhurbaşkanı buraya geliyor. Bir konfrens yapmak için. 

Gelip konfreransta bana soru sorabilirlerdi. Medeniyet bunu gerektirir. 

YALNIZ OLMADIĞIMI HİSSETTİM

Ben bir kez daha Türk ülkeye, Türki halkına bu olaydan dolayı bana gösterdikleri yakınlığa ve geçmiş olsun dileklerine teşekkür ediyorum. Büyük bir destek gördüm ve yalnız olmadığımı hissettim. Yolumuza devam edeceğiz ve mücadelemizin ne kadar kutsal olduğunu göstereceğiz. 

Bizleri zaman içerisinde yok edecekleri bir ortama hele hele Avrupa Birliği içerisinde Türkiye'nin olmadığı bir Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin Kıbrıs'tan Avrupa Birliği adası olacağı için Kuzey'de Güney'de Türkiye'nin oradan çekilmesi, ayrılması gibi bir anlaşma olacaksa herkesin hür iradesiyle altına çizerek belirtmek istiyorum. Burada da bütün muhataplara dünyada ingiliz medeniyetlerine buradaki diplomatlara anlatacak durumumuz yok. 

KARARLI ŞEKİLDE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Bir anlaşma olacaksa herkesin hür iradesine bağlı olarak bir anlaşma olacak. Bunların bize yaptıklaır baskı ile empoze ederek, propagandalarla baskı altına istemediğimiz bir çözüme zorlayacaklarını sanıyorlar. Ama hep söyülüyoruz arkamızda dimdik bir Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle var gücümüzle çıkarlarımız koruaybilmek için geleceğe daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. 

Haklıyız, haklı mücadelemizde asla geri dönüş yoktur. Daha güçlü bir yapı için hem Türkiye Cumhuryeti'nin desteğiyle hem de Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyeti ile Doğu Akdeniz'de daha güçlü bir şekilde siyasetimizi de bütün dünyaya daha iyi bir şekilde anlatmaya devam edeceğimizi düşünüyorum.

Bizi sindireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Çok sindirmeye çalıştılar hiç sinmedik daha fazla haykırmaya devam ettik. Dünya 5'ten de büyük olduğu için Türkiye'nin desteğiyle ayrı bir bağımsız bir devlet olarak biz de bir anlaşma istiyoruz. Anlaşma olursa hErkesin faydasına olur. Doğu Akdeniz, güvenlik ve enerji meseleleriyle ilgili çok büyük boyutlarla Kıbrıs'la bir iş birliği olabilir.