Son dakika! Merkez Bankası milyonların merakla beklediği faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından milyonların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Beklenti 1 hafta vadeli repo faizi oranının sabit tutulması yönündeydi. İşte detaylar...

Son dakika! Merkez Bankası milyonların merakla beklediği faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bugün gerçekleştirilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından milyonların merakla beklediği faiz kararını açıkladı.

Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" dendi.

Piyasada beklenti 1 hafta vadeli repo faizi oranının sabit tutulması yönündeydi. Merkez Bankası Aralık ayından beri gerçekleştirdiği toplantılarda faiz oranını sabit tutma yönünde karar aldı.

Merkez Bankası'nın açıklamasında jeopolitik risklere de vurgu yapıldı. Açıklamada, "Enflasyonda yakın dönemde gözlenen yükselişte; sıcak çatışma ortamının yol açtığı enerji maliyeti artışları, ekonomik temellerden uzak fiyatlama oluşumlarının geçici etkileri, küresel enerji, gıda ve tarımsal emtia fiyatlarındaki artışlar ile tedarik süreçlerindeki aksaklıklar gibi arz yönlü unsurlar ve talep gelişmeleri etkili olmaktadır. Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan ve kararlılıkla sürdürülmekte olan adımlar ile birlikte, küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir. Bu çerçevede Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermiştir. Alınmış olan kararların birikimli etkileri yakından takip edilmekte ve bu dönemde fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.