Son dakika! Mersin’de orman yangını! 110 hane tahliye edildi

Gelen son dakika bilgisine göre, Mersin’in Gülnar ilçesinde orman yangını meydana geldi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına hem karadan hem de havadan müdahale ediliyor. Mersin Valisi, Ali Hamza Pehlivan bölgede 110 hanenin tedbir amaçlı tahliye edildiğini açıkladı.

Son dakika! Mersin’de orman yangını! 110 hane tahliye edildi

Mersin’in Gülnar ilçesinde sebebi bilinemeyen bir nedenle yangın çıktı. Büyükeceli Karadere mevkiinde ormanlık alanda meydana gelen yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor.

Söz konusu yangında Orman Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yönlendirilen helikopterler yer alıyor. Ayrıca 81 arazöz şuanda yangın söndürme çalışmalarını devam ettiriyor. Bütün bu ekiplerde çalışan personel sayısı ise 524. Bunların içerisinde AFAD ve UMKE ile orman bölge müdürlüğü ekipleri de yer alıyor.

110 EV TAHLİYE EDİLDİ

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'ndeki orman yangınına çok sayıda ekiple müdahale edilirken, bölgeye yakın 110 ev ise tedbir amaçlı boşaltıldı. Havadan ve karadan ekiplerin müdahalesiyle yangını söndürme çalışmaları sürüyor. 

Son dakika! Mersin’de orman yangını! 110 hane tahliye edildi - Resim : 1

Son dakika! Mersin’de orman yangını! 110 hane tahliye edildi - Resim : 2

Son dakika! Mersin’de orman yangını! 110 hane tahliye edildi - Resim : 3