Bakan Muş'tan AB açıklaması

Son dakika haberine göre... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "AB ile görüşmelerde ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu.

Bakan Muş'tan AB açıklaması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "AB ile görüşmelerde ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldık" açıklamasında bulundu. Bakan Muş, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesine dönük süreç Türkiye ile AB'nin ticari alandaki ilişkilerini daha ileriye taşıyacaktır" dedi.

ürkiye'nin, küresel sorunların çözümüne yönelik olarak her zaman uluslararası iş birliğinden yana tavır sergilediğini, insanlığın selameti adına üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmek için hep ön saflarda yer aldığını vurgulayan Muş, küresel ve bölgesel meselelerin çözümünde Türkiye ve AB'nin ortak çalışması ve iş birliği yapmasının her iki tarafın da çıkarına olduğunu kaydetti.

Muş, görüşmelerde AB tarafına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adil ve kalkınmayı destekleyen küresel inisiyatiflerin öncüsü olduğunu ilettiğini söyledi.

Mehmet Muş, Türkiye ile AB arasındaki pozitif gündemin önemli unsurlarından birisinin Gümrük Birliği'nin 21. yüzyılın ticari ve ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesi ve güncellenmesi olduğuna dikkati çekerek, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesine dönük süreç, Türkiye ile AB'nin ticari ve ekonomik alandaki ilişkilerini daha da ileriye taşıyarak iki taraf için de ekonomik yararlar sunacaktır" dedi.

Muş, küresel çapta ekonomik ve sosyal sıkıntılara yol açan pandeminin yanı sıra son yıllarda dünya ticareti ve ekonomisinde yaşanan belirsizlikler karşısında Türkiye-AB iş birliğinin her zaman olduğundan daha fazla ortak çıkarlar temelinde geliştirilmesine ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Pandemi döneminde özellikle dünya ekonomisinde ve ticaretinde, üretimde bazı coğrafyalara aşırı bağımlılığın sakıncalarının çok açık bir şekilde görüldüğünü ifade eden Muş, arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve özellikle bazı kritik ürünlerde stratejik otonominin geliştirilmesinin AB için de temel hedeflerden biri haline geldiğini vurguladı.