Trump yine tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, gazetecilerin karşısına geçti. Trump Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trump bir yandan Türkiye'yi överken bir yandan da tehdit etmeye devam etti.

Trump yine tehdit etti

 

Trump, açıklamasında Suriye ile ilgili kararının doğru olduğunu savundu. Donald Trump, YPG için direkt PKK ifadesini kullanarak eski başkan Obama'ya yüklendi.

Trump , "Barack Obama döneminde olduğu gibi Türkiye'nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar. " ifadesini kullandı.

"Erdoğan, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini istediğini söylüyor" diyen Trump, "PKK, Türkiye'nin düşmanı. Uzun yıllardır mücadele ediyorlar" değerlendirmesinde bulundu

Türkiye'nin Suriye'deki Kürt nüfusunu ortadan kaldırabileceği ihtimali sorusuna ise Trump tehdit diliyle karışılık verdi

Trump , "Bu olursa Türkiye'nin ekonomisi mahvederim" dedi. ABD Başkanı Trump, "Bunu Rahip Brunson olayında yaptım" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı, "Türkiye olmasaydı milyonlarca Suriyeli dünyaya yayılacaktı" diyerek "Türkler, aynı bizim gibi IŞID'lilerin serbest kalmasını istemiyor. Erdoğan'ın rasyonel davranacağını umuyorum" yorumunu yaptı.