TCMB faiz kararını açıkladı

Son dakika haberine göre... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gerçekleştirilen Haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası kararlaştırdığı haftalık politika faizi oranını açıkladı.

TCMB faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) gerçekleştirilen Haziran ayı Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası kararlaştırdığı haftalık politika faizi oranını açıkladı.

Açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" dendi.

Piyasalarda enflasyondaki yukarı yönlü riskleri gözeterek politika faizinin yüzde 19 seviyesinde sabit bırakılması bekleniyordu.

İşte önceki karar metninde çıkarılmasıyla dikkat çeken sıkış duruş mesajının yer aldığı Merkez Bankası'nın açıklama metninde daha önce yer almayan ifadeler:

*Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde aşılamanın hızlanması küresel ekonomide toparlanma sürecini desteklemektedir.

*Bununla beraber, emtia fiyatlarındaki artış eğilimi, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. Yüksele

*Aşılamanın toplumun geneline yayılarak hızlanması salgından olumsuz etkilenen hizmetler ve turizm sektörlerinin canlanmasına ve iktisadi faaliyetin daha dengeli bir bileşimle sürdürülmesine olanak tanımaktadır.

*Son dönemde ithalat fiyatları kaynaklı maliyet unsurları enflasyon için risk oluşturuyor.