UEFA'dan Beşiktaş'a müjde, Trabzonspor'a kötü haber

UEFA, Beşiktaş’ın Finansal Fair Play anlaşmasını başarıyla tamamladığını sitesinden duyururken Trabzonspor için ise kötü haber verdi.

UEFA'dan Beşiktaş'a müjde, Trabzonspor'a kötü haber

Avrupa futbolunun patronu konumundaki kuruluş resmi sitesinden yaptığı açıklamada Türkiye'den Beşiktaş, İtalya'dan Inter ve Kazakistan'dan Astana kulüpleriyle yapılan finansal fair play anlaşmalarının başarıyla sonlandırıldığını müjdeledi.

UEFA Beşiktaş ve Inter'le Mayıs 2016'da Astana ile ise 2015'in Mayıs'ında anlaşma imzalamış ve kulüplerin finansal fair play'e uyumlarını denetim altına almıştı.

Anlaşmanın başarıyla tamamlanmasıyla Beşiktaş kulübü finansal fair play denetiminden çıkmış oldu.

 Ancak UEFA bir de kötü haber verdi. Yapılan açıklamada 2016 Mayıs ayında Trabzonspor ile yapılan finansal fair play anlaşmasının başarısız olduğunu duyurdu. Trabzonspor kulübünün 2018/19 sezonunda finansal fair play için istenen gereklilikleri yerine getiremediği belirtildi.

Trabzonspor'un dosyası CFCB adli otoritesine havale edildi. CFCB'nin Trabzonspor'la ilgili vereceği karar beklenecek. UEFA'nın Trabzonspor'a Avrupa kupalarından men cezası verebileceği konuşuluyor.

Bu kulüplerin dışında olup finansal fair play denetiminde yer alan diğer kulüplerle ilgili ise daha sonra açıklama yapılacağı duyuruldu.