Son dakika... Üsküdar'da şiddetli patlama

Üsküdar'da 5 katlı binada meydana gelen patlamada ilk belirlemeye göre 4 kişi yaralandı.

Üsküdar'daki binada saat 13.30 sıralarında büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Patlamayla 4'üncü kattaki dairede büyük hasar oluştu.

Çevredeki binalarda da hasar meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralanırken bina tahliye edildi.

Patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı belirtildi.

Son dakika... Üsküdar'da şiddetli patlama - Resim : 1

“Vatandaşlarımızın evlerini eski haline getirmek için buradayız”

Vali Yerlikaya, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Patlamanın meydana geldiği binanın belediye ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da konuyla ilgili çalışmaları sonucu yıkımı başlatıldı. Hepimize büyük geçmiş olsun. 42 vatandaşımızın barındığı apartmanda devlet olarak, valilik olarak, kaymakamlık, ilçe belediye başkanımız ve AFAD ile birlikte vatandaşlarımızın evlerini eski haline getirmek için buradayız. Onları mağdur bırakamayız. Otele gitmek isteyenleri otelde ve misafirhanelerde barındıracağız. Tedbir amaçlı dört bina da boşaltıldı. Belediyemiz yıkım kararını aldı. 19.00 itibarıyla yıkıma başladı. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum bakanımızın geçmiş olsun mesajını iletiyorum” dedi.

“Sabah saatlerinde her daire sahibine 50'şer bin TL para ve kira yardımında bulunuyoruz”
Vali Yerlikaya, “Süratle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda 14 daire sahibine teslim edilecek. Sabah saatlerinde her daire sahibine 50'şer bin TL para ve kira yardımında bulunuyoruz. 4 binadaki vatandaşlar ile camı çerçeveleri kırılan vatandaşlarımızın sıkıntısı da Belediye Başkanlığı ve valiliğimiz tarafından halledilecek. Yaralanan kardeşimize de geçmiş olsun diyoruz. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılacak bina da hak sahiplerine teslim edilecek" ifadelerini kullandı.

Üsküdar Kaymakamı: 4 yaralı var, 2'sinin durumu ağır

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, '4 yaralı var. 2 yaralının nispeten daha ağır, 2 yaralı da ayakta tedavi görebilir vaziyette. Yerle bir oldu ifadesi doğru olmaz. Kolonlar duruyor, duvarlar patlamanın etkisiyle dışarıya doğru göçmüş durumda. Yıkılma riskine karşı binayı ve ön taraftaki binayı boşalttık. Yıkım için ekipler olay yerinde.' açıklamasında bulundu.

Son dakika... Üsküdar'da şiddetli patlama - Resim : 2

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen: Patlamayla irkildik, korkunç bir sesti

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, patlamanın 13.30'da meydana geldiğini belirtirken, 'Merkez mahallemiz burası. Saat 13.00 sularında çok şiddetli patlamayla irkildik adeta. Çok şiddetli bir patlamaydı. Gerçekten korkunç bir sesti. Burası 4 katlı bina. En üst katında oldu. Şu andaki bilgilere göre doğal gaz kaynaklı. 4 yaralı arkadaşımız var. 4'ünün durumu da iyi. Birisi biraz ağır. Patlamanın şiddetiyle 4. kattan düşen biri, hayati tehlikesi yok. Binalarda hasar oluştu. 6 binayı tahliye ettik. Biz bütün sokaktaki binaları tahliye ettik, elektrik ve doğal gazı kestik tedbir amaçlı.' diye konuştu.

Son dakika... Üsküdar'da şiddetli patlama - Resim : 3

Son dakika... Üsküdar'da şiddetli patlama - Resim : 4