Son dakika! MSB'den İKA paylaşımı! Kullanılmaya başlanıyor

Milli Savunma Bakanlığı, İnsansız Kara Araçları (İKA) Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Son dakika! MSB'den İKA paylaşımı! Kullanılmaya başlanıyor

MSB'den yapılan açıklamada, "Muharebede, her türlü harekâtta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelere emniyetli bir şekilde girilebilmesi, gözetlenebilmesi ve müdahale edilebilmesini sağlayan İnsansız Kara Araçları (İKA) Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliklerinde kullanılmaya başlanıyor" denildi.

MSB paylaşımında şu ifadeler dikkat çekti; İnsansız Kara Araçları (İKA) Kara Kuvvetleri Komutanlığı birliktelerinde kullanılmaya başlanıyor. İKA'lar ile muharebede, her türlü harekatta girilemeyen, gözetlenemeyen ve müdahale edilemeyen bölgelerin gözetlenebilmesi bu bölgelere emniyetli bir şekilde girilebilmesi ve müdahale edilebilmesi sağlanıyor. Bu kapsamda, tedarik edilen İKA'lar birliklerine sevk edildi.

İKA'nın özellikleri

- Keşif ve gözetleme yapabilen

- Yüksek hareket kabiliyetli

- Yüksek engel aşabilen

- Merdiven tırmanabilen

- Sudan geçebilen

- Uzaktan kumandalı

Söz konusun sistem ile personel zayiatının azaltılması, tehlikeli/kirletilmiş bölgelerde keşif ve gözetleme yapılması, düşman ateşi altında riskli görevlerin daha kolay icra edilebilmesi hedeflenmektedir.