Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde saat 08.45'te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin 2.2 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.

Deprem, Siirt başta olmak üzere Diyarbakır, Batman, Mardin’de de hissedildi.

Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem! - Resim : 2

Siirt’te deprem nedeniyle vatandaşların panikle dışarı çıkarken, Mardin’de bir radyo binasındaki eşyaların sallandığı görüldü.

AFAD'dan yapılan açıklamada şu ana kadar olumsuz bir durumun bildirilmediği belirtildi.

Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem! - Resim : 3

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı açıklamada "Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor." ifadelerini kullandı.

5 büyüklüğündeki deprem, Kurtalan ilçesinde bazı ev ve iş yerleri ile cami minaresinde hasara neden oldu.

Market işletmecisi Mehmet şirin Bingöl, “Markette meydana gelen zarar karşınızda. Çok fazla zararım oldu, ön paneldeki cam gitti, arkada birçok eşya tahrip odu, ön tarafta da öyle. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Siirt'te 5,0 büyüklüğünde deprem! - Resim : 4

Deprem cami minaresini çatlattı

5 büyüklüğündeki deprem nedeni ile birçok evde küçük çaplı hasar meydana geldi. Evlerin iç bölümlerinde çatlaklıklar oluşurken, bir evin ise duvarının yıkıldığı görüldü. Bir iş yerinde ise asma tavanların neredeyse tamamı düştü.

İlçede bulunan bir caminin minaresindeki şerefe bölümünde çatlaklık meydana geldi. İlçede panikle evlerinden çıkan vatandaşlar dışarıda beklemeye devam ediyor.