Kılıçdaroğlu bu açıklamaya ne diyecek? İSKİ'den fatura çağrısı

Son dönemde sosyal medya üzerinden elektrik ve su faturalarının ödenmemesine ilişkin yapılan çağrılar hakkında İSKİ'den açıklama geldi.

Kılıçdaroğlu bu açıklamaya ne diyecek? İSKİ'den fatura çağrısı

İstanbul’daki su birim fiyatının düşüklüğüne dikkat çekilen açıklamalada, "İstanbullu hemşerilerimizden faturalarını düzenli ödemelerini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada “Son günlerde bazı sosyal medya kullanıcıları, elektriğe gelen zamları öne sürerek, elektrik faturaları ile birlikte su faturalarını da ödemeyeceklerini ifade etmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki; halihazırda İSKİ'nin uyguladığı 5.56 TL/metreküplük 1. Kademe konut tarifesi, 30 büyükşehir belediyesinin uyguladığı su tarifeleri içerisinde 23. Sıradadır” denildi.

“En çok İSKİ etkilendi”

Mega kent İstanbul'a verilen suyun büyük bir kısmının şehir dışından tedarik edildiği belirtilen açıklamada, “Bu bakımdan suyun maliyetinde elektriğin çok önemli bir etkisi bulunmakta olup son elektrik zamlarından en çok etkilenenler arasında, Kurumumuz ilk sıralarda yer almaktadır. Şöyle ki, İSKİ'nin 2022 yılı için hesapladığı elektrik maliyeti, 1 milyar 300 milyon TL iken son elektrik zamlarıyla bu rakam 3 milyar TL'ye yükselmiştir. Saygıdeğer İstanbullu hemşerilerimizden bu durumu dikkate alarak faturalarını düzenli olarak ödemelerini bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu bu çağrıya ne diyecek?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından açıklamalar yaparak elektrik faturalarına tepki göstermişti. Açıklamasının devamında elektrik faturasına yansıyan yüzde 18'lik KDV'nin, yüzde 1'e düşürülmesini talep eden Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarını artık ödemeyeceğini söylemişti. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından İSKİ'den gelen fatura çağrısına ise muhalefet liderinin nasıl cevap vereceği merak konusu.