Sonu gelen insanlığı kurtaracak… -272 dereceye kadar titremeden yaşıyor

Tardigradlar olarak adlandırılan su ayıları denizler ve tatlı sularda yaşarlar. Söz konusu canlılar üzerinde inceleme yapan bilim insanları su ayılarının 150 derece sıcaklığa ve -272 dereceye kadar soğuğa dayanabildiğini ve kozmik felaketlerden bile sağ çıkabileceğini ifade etti.

Sonu gelen insanlığı kurtaracak… -272 dereceye kadar titremeden yaşıyor

Duyduğunuzda ve gördüğünüzde inanmakta güçlük çekeceğiniz Tardigradlar olarak adlandırılan su ayıları tatlı sularda ve karalarda yaşayabilen ve çıplak gözle görülemeyen mikroskobik canlılardır.

Sonu gelen insanlığı kurtaracak… -272 dereceye kadar titremeden yaşıyor - Resim : 1

Bilim insanları tardigradların 150 derece sıcaklığa ve -272 dereceye kadar soğuğa dayanabildiğini vurguladı. Almanya'nın Stuttgart Üniversitesi'nden mikrobiyolog Ralph Schill, “Dinozorların ortaya çıkışına ve yok oluşuna tanıklık etmiş bir türden bahsediyoruz” sözleriyle Dünya'da ne kadar uzun süredir var olduklarını ortaya koydu.

Sonu gelen insanlığı kurtaracak… -272 dereceye kadar titremeden yaşıyor - Resim : 2

KOZMİK FELAKETLERDEN BİLE SAĞ ÇIKABİLİRLER 

Yapılan bir araştırmada atmosfer dışında 12 gün boyunca hayatta kalabilen tardigradlar yüksek dozda radyasyona da dayanıklı. Tardigradların yaşamı neredeyse tamamen sonlandırabilecek büyüklükteki kozmik felaketlerden dahi sağ çıkabilecekleri düşünülüyor. Scientific Reports'ta yayınlanan bir makalede gama ışını patlaması, büyük bir asteroid çarpması ve yıldız patlaması bu felaketler arasında gösterilmekte.