Sosyal medya üzerinde "Yorum yaparak para kazanma" tuzağı!

Karabük’te bir vatandaş, sosyal medya üzerinden kendisine "görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz" şeklinde vaatte bulunulduğunu ifade etti. Kendisine verilen reklam linklerine tıkladığında ise farklı sitelere yönlendirildiğini, bu yöntemle 153 bin TL dolandırıldığı belirtti. Vatandaş şikayetçi olurken, polis çalışma başlattı.

Sosyal medya üzerinde "Yorum yaparak para kazanma" tuzağı!

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerince müşterek yürütülen 4 aylık planlı çalışma neticesinde şüpheli şahısların sosyal medya üzerinden reklam linki vererek mağdurlardan hesaplarına para aktardıkları, aktardıkları bu parayı kendi aralarında dolaştırdıkları, sonrasında kripto para olarak yurt dışına aktardıkları tespit edildi.

23 KİŞİYİ DOLANDIRARAK 6 MİLYON KAZANDILAR

Şüpheli şahısların bu yöntemle Karabük dahil olmak üzere 18 ilde toplamda 23 kişiyi dolandırarak yaklaşık 6 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Yapılan çalışma sonucu tespiti yapılan 9 şahsa yönelik Karabük ve İstanbul'da eş zamanlı yapılan operasyonda 8 şahıs yakalandı. Yakalanan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere el konulurken, firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

Yakalanan şahsılardan biri ifade sonrası serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklandı.