Sosyal yardım paraları hesaplara yattı! Aile Bakanlığı dar gelirli aileler için yapılan ödemenin miktarını açıkladı. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları

Türkiye'de yaşayan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik destek sağlamak için Aile Bakanlığı tarafından başlatılan destek ödemeleri devam ediyor. Pek çok kalemde gerçekleşen destek ödemelerinden, başvuran ve gerekli şartları taşıyan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

Sosyal yardım paraları hesaplara yattı! Aile Bakanlığı dar gelirli aileler için yapılan ödemenin miktarını açıkladı. İşte Bakan Göktaş'ın o açıklamaları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, Temmuz ayında memur maaş zamlarının belli olmasından sonra sosyal yardım ödemelerine de memur maaş katsayısına göre zam yapıldığını açıklamasının ardından, Ağustos ayı ödemeleri için heyecanlı bekleyiş başladı. Bu çerçevede, memur maaş katsayısına göre artan ve 4336'dan 5097 TL'ye çıkan evde bakım maaşı ile zamlı SED yardımı ödemeleri Ağustos ayı ortasında hak sahibi kişilerin hesaplarına yatarken, Aile Destek Programı ödemeleri içinde araştırmalar devam ediyor.

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılsonuna kadar devam edeceğini geçtiğimiz süreçte açıkladığı Aile Destek Programı ödemelerine zam yapılacağına dair resmi bir açıklama gelmedi. Bu kapsamda, Ağustos ayında da hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL, 950 TL, 1.100 TL ve 1250 TL olan sosyal yardım sağlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemeleri bugün hesaplara yatırıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay 4,3 milyar TL destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

AİLE BAKANLIĞI SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ

2023 yılı sonuna kadar devam edecek olan Aile Destek Programı çerçevesinde, Ağustos ayında da hak sahiplerine ödemeler yapılırken, geçen yıl ekim ayında programa dahil olan çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de ağustos ayında verildi. Söz konusu destekler ile ilgili Bakan Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 112 TL - 225 TL arasında ödeme yapıyoruz” dedi.