İnanılmaz maçta gülen taraf Hatayspor

Hatayspor ile Adana Demirspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig Play-Off maçında 90+6'da Mirkan ile golü bulan Hatayspor adını finale yazdıran ilk takım oldu.

İnanılmaz maçta gülen taraf Hatayspor

İlk yarısı Adana'nın 1-0'lık üstünlüğüyle biten maçın ikinci yarısında Hatayspor üst üste goller bularak 2-1 öne geçti. Ardından uzatmanın 3'üncü dakikasında bir gol bulan Adana Demirspor skoru 2-2'ye getirdi. Maç bu skorla tamamlanmak üzereyken Hatayspor 90+6'da bir gol daha bularak adını finale yazdırdı.

Spor Toto 1. Lig Play-Off yarı final rövanş maçında muhteşem bir geri dönüşe imza atan Hatayspor adını finale yazdıran ilk takım olma başarısını gösterdi. Hatayspor, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Mücadelenin ilk yarısında her iki takım da oldukça kontrollü bir oyun sergiledi. Adana Demirspor'un genç yıldızı Berk Yıldız, ceza yayı üzerinde yakaladığı topu müthiş bir vuruşla ağlara gönderdi ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına çok hızlı başlayan Hatayspor, üst üste pozisyonlar bulmaya başladı. Dakikalar 60'ı gösterirken Selim Ilgaz takımına beraberliği getiren golü attı. Bu golden 2 dakika sonra Kubilay ile bir gol daha Hatayspor ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

Bu pozisyonda yine 2 dakika sonra bu kez Gökhan Karadeniz sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı.

Maç böyle bitecek diye düşünürken Adana Demirspor 90+3'te bir gol buldu ve finale yaklaşan isim oldu.

Maçta son sözü ise 90+6'da Hatayspor'dan Mirkan söyledi: 3-2.

Hatayspor bu skorla adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Play-Off eşleşmesinin diğer maçı saat 21.00'da Osmanlıspor ile Gazişehir Gaziantep arasında oynanacak. İki takım arasındaki ilk mücadeleyi G. Gaziantep 2-0 kazanmıştı.

İlhan Palut: Ne oyuncularım oyunu bıraktı ne de Allah bizi bıraktı

Hatayspor'un teknik direktörü İlhan Palut, "Herkesin her şeyin bittiğini düşündüğü anda ne oyuncularım oyunu bıraktı ne de Allah bizi bıraktı. Çok şükür maçı çevirmek için neyimiz varsa son yüklemeyi daha yapıp skoru bulduk." dedi.

Palut, maçın ardından yaptığı açıklamada, Adana Demirspor'a göre futbolun doğrularını ilk yarı boyunca daha çok ortaya koyan bir takım olduklarını belirtti.

İkinci yarda maçı çevirebileceklerine inandıklarını ifade eden Palut, şunları kaydetti:

"Herkesin her şeyin bittiğini düşündüğü anda ne oyuncularım oyunu bıraktı ne de Allah bizi bıraktı. Çok şükür maçı çevirmek için neyimiz varsa son yüklemeyi daha yapıp skoru bulduk. Üç sene önce kafamızı sokacak tesislerimiz yokken bugün final oynayacağımız için Allah'a şükrediyorum."

Palut, play-off final maçında da ellerinden gelen bütün mücadeleyi göstereceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, Adana Demirspor Teknik Direktörü Ümit Özat maç sonrası basın toplantısına katılmadı.

- Tribünde olay

Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Adana Demirspor tribünlerinde olaylar çıktı.

Bazı taraftarlar sahaya girmeye çalışırken bazı taraftarlar da taş ve söktükleri koltukları sahaya, polis ve özel güvenlik görevlilerine attı.

Olaylar sırasında çok sayıda polis ve taraftar yaralanırken birçok taraftar da gözaltına alındı.

İnanılmaz maçta gülen taraf Hatayspor - Resim : 1

- Hatay Valiliği: Kimlik tespiti yapılıyor

Hatay Valiliği, Hatayspor ile Adana Demirspor arasında oynanan Spor Toto 1. Lig play-off yarı final rövanş müsabakası sonrası yaşanan olaylara ilişkin "Söz konusu olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmış olup, şüpheli şahısların tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir." açıklamasında bulundu.

Valilik sitesindeki açıklamada, müsabaka bitiminin ardından bir grup Adana Demirspor taraftarının, sahaya girmek amacıyla tel örgüleri yıktığı, koltukları kırarak görevlilere attığı ve küfür içeren hakaretlerde bulunduğu belirtildi.

Gruba kademeli olarak müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muhtemel olumsuzlukları engellemek amacıyla gruba kademeli olarak göz yaşartıcı gaz kullanmak suretiyle müdahale edilmesi esnasında, 3 polis memuru atılan sandalye ve taş parçalarından, aynı süreçte 2 taraftar da atılan parçaların isabet etmesi neticesinde hafif şekilde yaralanmıştır. Bazı sosyal medya platformlarında, 'Emniyet plastik mermi kullandı' şeklindeki paylaşımlarla ilgili olarak ise İl Emniyet Müdürlüğü envanterinde plastik mermi bulunmamakta olup, müdahale esnasında gaz tüfeği kullanılmıştır. Söz konusu olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmış olup, şüpheli şahısların tespitine yönelik çalışmalar devam etmektedir."

İnanılmaz maçta gülen taraf Hatayspor - Resim : 2