Spotify ve Apple Music'e rakip geliyor! TikTok Music için başvuru yapıldı!

Son zamanların en yaygın kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, Spotify ve Apple Music’e rakip bir müzik platformu kurmak için harekete geçti. TikTok'un çatı şirketi ByteDance tarafından ticari marka başvuru yapılarak ilk adım atıldı. Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da Resso adlı bir müzik yayın uygulamasına da sahip olan ByteDance şirketi, Resso’nun halihazırda sunduğu olanaklar da TikTok Music için belirtilenlerle örtüşüyor.

Spotify ve Apple Music'e rakip geliyor! TikTok Music için başvuru yapıldı!

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, gün geçtikçe bünyesine daha fazla insanı katarak tüm dünyada daha da popülerleşiyor.  Yapılan araştırmalar gösteriyor ki TikTok en çok kullanılan sosyal medya platformlarının ilk sıralarında yer alıyor. Milyonlarca kullanıcıya ulaşan TikTok'tan yeni hamleler geliyor. 

Business Insider’ın haberine göre, TikTok’un çatı şirketi ByteDance, TikTok Music markasının tescili için Mayıs ayında Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisi’ne başvuruda bulundu. Başvuruda sunulan bilgilere göre TikTok Music kullanıcıları platformda müzik dinleyebilecek, paylaşabilecek, indirebilecek ya da satın alabilecek. Platformda müziklere yorum yapılabilecek, canlı müzik ve video yayınları da açılabilecek.

TikTok Music markasının tescili için Kasım 2021’de Avustralya’da da başvuruda bulunan ByteDance; Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da Resso adlı bir müzik yayın uygulamasına da sahip ve Resso’nun sunduğu olanaklar da TikTok Music için düşünülen özelliklerle benzerlik gösteriyor.