Instagram, TikTok mu olmaya çalışıyor? Instagram CEO'su yeni güncelleme sinyalleri verdi!

Instagram CEO'su Adam Mosseri, platformda TikTok gibi tam ekran fotoğraf paylaşımını test ettiklerini. Geçtiğimiz haftalarda Instagram arayüzünün tam anlamıyla TikTok'a benzemesi sebebiyle eleştirilerin odağı olmuş, kullanıcılardan gelen tepkilere kayıtsız kalmayan ekip, arayüz güncellemesi adımını geri çekmişti. Ancak ekranı kaplayan uzun fotoğraf paylaşımı özelliğinin test edildiğinin duyurulması platformun yine TikTok'a benzeyeceği düşüncelerini akla getiriyor.

Instagram, TikTok mu olmaya çalışıyor? Instagram CEO'su yeni güncelleme sinyalleri verdi!

Instagram'da milyonlarca takipçisi olan ünlü isimlerin de katıldığı kampanyalar sonrası platformdan arayüz güncellemesi ile ilgili bir geri adım gelmiş ve Instagram yine eski haline dönmüştü. Adam Mosseri, gelen tepkileri gözden geçirdiklerini ve platformda bazı güncellemeleri askıya aldıklarını söylese de; şirketin akış kısmında TikTok benzeri tam ekran fotoğraf paylaşımı özelliğini test ettiklerini doğruladı. 

Mosseri, Instagram'da 9:16 boyutundaki uzun videoların şu an yer aldığını ancak aynı boyuta sahip uzun fotoğrafların paylaşılamadığını belirtti. Bu anlamda belki de fotoğraflara ve videolara eşit davranmaları gerektiğini vurgulayan Mosseri, "Şu anda Instagram akışta paylaşılan fotoğrafları 4:5 boyutunda sergiliyor. Fotoğrafların 9:16 boyutunda sergilenmesi ise tıpkı TikTok'taki gibi ekranın tamamen doldurulmasını sağlıyor." dedi. 

Şu anda dikey ölçekli olarak en fazla 4:5 ölçekli bir şekilde fotoğraf paylaşmaya izin veren Instagram'da daha büyük ölçekli bir görsel söz konusu olduğunda ise görseli, uygun formata göre kırpmamız gerekiyor. Gelmesi beklenen özellikle daha uzun ve ince görseller paylaşılabilecek. 

Instagram, TikTok mu olmaya çalışıyor? Instagram CEO'su yeni güncelleme sinyalleri verdi! - Resim : 1

Bu formattaki görseller, birçok akıllı telefonun ekranını tek başına ekranı kaplayabilir büyüklükte olacak. Bu durum bazı kullanıcıların hoşuna gidecek olsa da platformu kullanan uzun süredir kullanan kişiler için alışması zaman alabilir.

En son Instagram, TikTok benzeri tam ekran görselleri test ettiğinde özellikle fotoğrafçılar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bu eleştirilerin temelinde ise uzun ince görseller çekmek için garip açıların kullanılmasının gerekmesi ve fotoğrafın üzerine gelen yazılar nedeniyle de görsellerin bozulması gösteriliyordu. 

Instagram yeni özelliği bir ya da iki hafta içinde test etmeye başlayacak. Bu defa yeni görsel ölçeği zorunlu olmayacak. Yani isteyenler eski formatta da fotoğraflar paylaşabilecek.