SSK, BAĞ-KUR Temmuz emekli zammında detaylar netleşti, Emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Türkiye'de yaşayanlar emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merakla bekliyor. Haziran ayı için açıklanan enflasyon verisiyle birlikte yapılacak zam oranı netleşmeye başladı. Milyonlarca emekli Temmuz ayında alacağı zammı merak ederken kafa karıştıran bir diğer konuda zammın enflasyon tutarında mı olacağı.

SSK, BAĞ-KUR Temmuz emekli zammında detaylar netleşti, Emekliler Temmuz ayında ne kadar zam alacak? 5 aylık enflasyon oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Emekli vatandaşlar temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını bekliyor. Açıklanan Mayıs enflasyon rakamından sonra 5 aylık enflasyon oranı 15,26 olurken bu rakama Haziran ayı enflasyon verilerinin eklenmesi ile SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı netleşecek. Kamu işçisine yapılan % 45'lik zamdan sonra memur ve emekli maaşı artışında bu oranın dikkate alınacağı vurgusu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim öncesinde verilmişti. Peki SSK ve Bağ-Kur emeklisi Temmuz ayında yüzde kaç zam alacak?

2023 EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

2023 Emekli Temmuz zammı enflasyona ek refah payı artışı yönünde olacak. En düşük emekli maaşının seçimden hemen önce 7.500 TL'ye yükseltilmesi ve zam öncesi bu rakamı ve hemen altında ücret alanlara herhangi bir zam yapılmamıştı. Temmuz ayında kademeli zam formülünün de gündeme gelmesi bekleniyor. 10-15 bin arası maaş alanlara % 45, 15-20 bin arası maaş alanlara % 40, 20 bin üzeri maaş alanlara ise % 35 zam yapılması öngörülüyor.