Starlink'ten taşınabilir internet! Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı?

Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilen takımyıldızı Starlink'ten taşınabilir internet fırsatı! Artık Starlink, taşınabilir hale getirildi. Peki, Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı?

Starlink'ten taşınabilir internet! Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı?

SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak amacıyla inşa edilen Starlink, artık taşınabilir hale geldi. Starlink internet kullanan kullanıcılar, artık gittikleri yerlerde Starlink internet ağını da götürebilecek. Starlink uydu internet ağı herkes tarafından merak edildi. Peki, Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı?

Starlink'ten taşınabilir internet! Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı? - Resim : 1

Starlink'ten taşınabilir internet!

Elon Musk'ın uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in uzun zamandır üzerinde çalıştığı uydu interneti projesi Starlink ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, Starlink internet kullanan müşterilerine özel "taşınabilirlik" özelliği sunan bir yenilik getirdi. Starlink internet ağını kullananh kullanıcılar, bu yeni özellik ile artık nereye giderlerse gitsinler, Starlink internetlerini yanlarında taşıyabilecekler. 

Starlink'ten taşınabilir internet! Starlink internet nedir? Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı? - Resim : 2

Starlink mühendisleri, antenler üzerinde özel bir çalışma yaparak bu ürünlerin araç çakmaklıklarında da çalışabilmesine imkan tanımış durumdalar. Antenle birlikte sunulan küçük bir aparat, cihazın araç içerisinde de çalışmasına ve devamlı internet hizmetine imkan sağlıyor. Bu özellik ile devsa ödemele yapamaya da gerke kalmıyor. Starlink aboneleri, ayda 25 dolarlık ek ödeme ile antenlerini araçlar için uygun hale getirebilirler.

Starlink internet ne kadar?

Starlink internet kullanıcalarının dikkat etmesi gereken konu ise Starlink uyduları taşınabilir hale gelmiş olsa da interneti kullanabilmek için sabit durmak, yani hareket etmemek gerekiyor. Starlink taşınabilie internet fiyatı ise ayda 135 dolar 110 dolar abonelik, 25 dolar Portability)

Starlink taşınabilir internetin, yazılım güncelleme çalışmaları devam ediyor ve enerji tüketiminin minimal seviyelere düşürülmesi için çaba gösteriliyor. Üçüncü taraf kaynakların yapıp internette paylaştığı testlerse mühendislerin doğru yolda olduğunu gözler önüne seriyor. Zira geçtiğimiz yıl 80-100W enerji tüketen antenler, şimdilerde 60-70W tüketim yapıyor. Portability özelliği ile geçici oalrak yeni konumlara taşınabilen Starlink internet, her yerde yüksek hızlı çalışabiliyor. 

Starlink internet nedir?

Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak amacıyla inşa edilen bir uydu takımyıldızı olan Starlink, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan meydana geliyor.

Portability (Taşınabilirlik) adlı yeni özellik, kullanıcıların evden uzakta olduklarında Starlink hizmetini kullanmalarına fırsat veriyor.

Starlink uydu internet Türkiye'de kullanılacak mı?

Geçtiğimiz sene, Starlink internet kitlerinin 2022 yılında dağıtımına başlanacağı duyurulmuştu. 2022 yılı içerisinde Starlink uydu internetin teslimat işlemlerine başlanacağı ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 45 yeni ülkede hizmete sunulacağı aktarılmıştı.